Parvekeprojektit edistyvät

Olen niin tyytyväinen, kun olen saanut aikaiseksi tehdä näitä parvekeprojekteja eteenpäin. Tulin nimittäin ilmoittaneeksi itseni myös taloyhtiön asukastoimikuntaan, ja tietenkin puutarhahenkilöksi erään toisen lisäksi. Saan siis paikan niille perennoilleni, jotka muutoin olisivat jääneet talon pihalle… siis sen talon, josta olen vuosia täällä blogissani kirjoitellut! Nyt saamme tämän toisen henkilön kanssa tehdä kukkapenkin tuonne pihalle. Mutta siitä sitten lisää myöhemmin…

Eilinen päivä alkoi siis kirjan lukemisella…

Olen pari päivää ja iltaa ahkeroinut parvekkeella. Käsittelin kalusteet puuöljyllä, ja sain siihen menemään koko eilisillan. Tänään ne olivat sopivasti kuivahtaneet, että kissat pystyi laskemaan parvekkeelle aamupäivästä 🙂 Ja sainhan itsekin syödä ensimmäisen aamupalani tuolla parvekkeella! Parvekkeelle kyllä porotti aurinko niin kovasti, että on varmaankin ihan hyvä, että olen suunnitellut köynnöstäviä kasveja sinne suojaksi.

Eilen tuli sahailtua kaikenlaista puupalikkaa yms, että saisin joitain asioita partsille niin sanotusti ojoon. Tarvitsin mm. tämän kapean hyllykön käyttöön, jonka päälle on tarkoitus laittaa muutama yrtti kasvamaan, ja Uuno-kissa pääsee siitä sitten katselemaan pihalle.

Tuosta hyllystä piti sahata takalaidasta jalat lyhyemmäksi ettei se linku tuossa paikassa. Laitoin nimittäin sen parvekkeenreunaa vasten, ja siinä on jonkunlainen koroke alalaidassa, ja parvekkeen lattia ja ne eivät ole samalla tasolla. Noh, saha kouraan ja menoksi.
Samalla sahasin kärhöille tarkoitettujen punaisten puulaatikoiden alle puutasot, jotta kärhölaatikot eivät olisi lattiaa vasten. Sahasin myös puulaatan puoliksi, että niitä saa sitten kaksi kappaletta tuohon kulkuväylälle lisää. Vanhempieni luona olisi vielä yksi puulaatta odottelemassa samaa käsittelyä. Tarkoituksenani on myös käsitellä nämä puulaatat samalla puuöljyllä kuin mitä kalusteetkin käsittelin. Toivottavasti riittää kaikkeen aikaa!

Kun istuin parvekkeen takalaidassa suurella puupenkillä, näkymä oli tänään tämä:

Tuolin taakse on tarkoitus laittaa jokin papu kasvamaan seinämäksi, joka tavallaan tekisi ”eron” hyötytarhasta ja sitten tuosta oleskelutilasta. Takaseinustalle viritetään lisää tuota vihreää verkkoa, kun sinne tulee myös papu, sekä avomaankurkku kiipeilemään. Oikeassa kulmauksessa näkyvässä laatikossa on kasvamassa perennoja, joita otin puutarhastani mukaan… niistä sitten lisää toisessa postauksessa.

Istutin pelargonian suurempaan ruukkuun, jotta se lähtisi kasvamaan kunnolla. Pelargonian vieressä puulaatikossa on taimia… kelloköynnöstä ja kirjokiertoa. Niitä on tarkoitus laittaa sitten kasvamaan juuri tuohon ikkunalaudalle, kunhan saan siihen tehtyä sopivan viritelmän. Kelloköynnös siis kipuamaan ikkunan ääreen jotain ritilää tai narua pitkin. Vieläköhän olisi pitänyt olla katossa enemmän reikiä, että oisi saanut viriteltyä myös tuohon ikkunan äärelle köynnöstäviä kasveja? Mielenkiintoista oli myös huomata, että tuo kyseinen parvekkeen seinusta on puuta. Eli, saapihan siihen kyllä jotain laitettua jos haluaa… en tiedä kuinka luotettava se puuaines tuossa on, ettei vaan sitten tule viritelmät alas sieltä… tai vielä pahempaa – seinästä laudat 😀

Parvekkeella on myös vielä kaikenmoista roinaa pyörimässä edessun takaisin… mutta niitä vielä tarvitaan. Tässä siis säkit kanankakkaa ja ruukkusoraa. Tämä kuva on otettu sen yksittäisen penkin takaa, johon papu laitetaan seinämäksi kiipeämään, ja viereen tulee tomaateille ja paprikoille istutuslaatikot. Tarvikkeet ovat odottelemassa kasaajaansa 😉

Tältä se sitten näytti kaikkine roinineen vielä kun tulin sisälle touhuilemasta… huomenna siis lisää hommia ja siivoamista!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top