Kammottava TODO-lista

En tiedä onko mitään järkeä tehdä pitkiä TODO-listoja, mutta minusta alkaa tuntua siltä, ettei oma listani lyhene sitten millään. Joillekin ihmisille se toimii ja toisille ei. En ole varma kumpaan ryhmään kuulun. Toisaalta on ihan mukavaa kun on kirjoitellut ylös mitä projekteja on tarkoitus tehdä ja mitkä projektit ovat kesken tai tehtynä, koska pääni vaikuttaa olevan ehtymätön ideakasa, ja asiat vaan unohtuu jollei niitä kirjaa ylös.

Saatan juurikin kuulua siihen joukkoon ihmisiä, joiden ei pitäisi missään tapauksessa katsella remontti- tai sisustusohjelmia. Aina saa jotakin kätevää päähänsä, ja sitten eikun kaikki kämpässä taas mullin mallin. Nyt vaan päätin viime jouluna, että saa riittää. Olen lähinnä miettinyt sellaisia asioita, mitenkä saisin kaiken tämän romppeen laitettua piiloon, kun en kuitenkaan halua ihan kaikesta luopua. Kaikki turha tavara saa toki lähteä, mutta hankin esimerkiksi kolme ihanaa sisustustaulua viime vuoden lopulla. Enhän minä nyt niitä pois heitä, vaan ne pitäisi laittaa seinälle. Ja arvatkaas mitä? Ne ovat nyt vihdoinkin seinällä! Rasti ruutuun siis.

En asetellut kuvaa varten mitään tavaroita pois tai paikoilleen. Näillä mennään.

Virittelin television kanssa samalle seinustalle suurehkon peilin, joka minulla ei aikaisemmin ole ollut roikkumassa seinällä, vaan se makasi aina jonkin hyllyn päällä. En ollut löytänyt sille sopivaa paikkaa, kunnes nyt hoksasin, että seinältä löytyi valmiiksi porattu reikä, johon saisi ruuvattua koukun tukevasti kiinni. Peili on kuitenkin niin painava, ettei sitä voi muovisilla taulukoukuilla ripustaa seinälle. Kylläpäs se olikin pölyinen kun oli tuossa lattialla sohvan päädyssä odotellut puolisen vuotta. Tämän eteenhän tulee sitten tekokuusi jossain vaiheessa.

TODO-listalla ikuisesti parveke?

Sain vihdoinkin pestyä parvekkeen kaiteen ja viriteltyä harjateräsritilät takaisin paikoilleen. Nyt kehtaa ottaa kuvan maissistakin, joka on kasvanut taas kymmenisen senttiä viikon takaisesta. Taas yksi projekti TODO-listalla vähemmän. Jätin tarkoituksella kaiteen alalaitoihin kiinnittämättä kissaverkot. Ne voi laittaa sitten nippusiteillä kiinni jos, ja kun kissat tulevat hoitoon. Olen myös siirtänyt puupanelit perimmäisen reunaman eteen (harjateräsverkon taakse). Siihen saa sitten vaikka ruuvata jotain kiinni. Panelit olivat aikaisemmin parvekkeella keskimmäisen reunan edessä. Jos innostusta riittää, maalaan ne valkoisiksi.

Käytin sunnuntaina parisen tuntia parvekkeen laittamiseen. Se on vielä totaalisen sekaisin, mutta sain nyt viriteltyä pavilijongin seinän niin kuin olin sen ajatellutkin. Olin jostain syystä jättänyt seinämän keskelle vekin, joka lyhensi pavilijongin seinämää noin 30 senttimetrillä. Se oli onneksi vain hakaneuloilla viritetty, niin sen sai helposti aukaistua.

Tietysti seinämä jäisi todella löysälle jollen jatkaisi runkoa jotenkin. Minullahan on rungon putkia vielä jäljellä, ja sahailin niistä sopivan pätkän päätyyn, ja sain seinämän suoristettua. Samalla se leveni sillä 30 senttimetrillä. Nyt puusohvaa voi alkaa pikkuhiljaa siirtämään paikoilleen ja se tuskin enää noin leveän seinämän edessä kastuu. Viritin seinämän eteen ristiin rastiin myös pyykkinarun ettei tuuli riepottelisi sitä niin paljon. Koko virittelyn ajan satoi vettä enkä kastunut siitäkään huolimatta. Taitaa siis olla hyvä idea tämä!

Mutta, sekaisinhan tuo parveke vielä on! Siirsin kaikki tavarat puusohvan päälle ja sen eteen, että saan viriteltyä pavilijongin seinämän paikoilleen ilman, että minun tarvitsee koko ajan siirrellä jotain tieltä pois tai kompastella kamoihin. Nyt vaan suunnittelemaan missä järjestyksessä tavaroita alkaa siirtämään paikoilleen, että kaikki loput hommat listalta saisi tehtyä jouhevasti ja satuttamatta itseään.

Ruuvit järjestykseen

Jos kämppä on sekaisin ulkoa päin, niin on tämä kämppä sekaisin laatikoiden sisältäkin. Miten helkutissa tällaisen laatikon saisi pysymään järjestyksessä?

Tehtävien listalta löytyy laatikoiden siivous
Työkaluja sikin sokin laatikossa. TODO-listalta pois a.s.a.p!

Minua on pidempään harmittanut, että ruuvit ovat sellaisissa rasioissa, mitkä eivät oikein kestä käsittelyä. Ne halkeilevat kun niistä ottaa kiinni. Käytin ruuvien säilytykseen aikoinaan hankittujen pumpulipuikkojen ostorasioita, ja niitä ei enää muovisina saa. Piti keksiä jokin muu kestävämpi ratkaisu.

Pumpulipuikkojen muovirasia ei kestä muodossaan.
Muovirasia vääntyy kun siitä nappaa kiinni. Ruuvit ovat painavia.

Tykkään pitää ruuvit järjestyksessä, koska käytän niitä projekteissani paljon. Olen ruuvailemassa milloin mitäkin, ja mikään ei ole ärsyttävämpää kuin etsiä isosta rasiasta tietyn kokoista ruuvia. Siinä menee sormet verille ja tuskin löytyy oikeaa kokoakaan. Sitä paitsi, haluan olla perillä siitä minkä kokoisia ruuveja minulta löytyy, ettei niitä sitten ostele turhan päiten lisää. Vielä ärsyttävämpää on, kun aloittaa jonkun projektin ja tarvittavia välineitä ei ole, tai niitä ei löydy. Voi olla, että silloin palaa hermo.

TODO-listalla on ruuvien uudelleen järjesteleminen

Hommasin Tavaratalo Mainiosta ruuveja varten pakasterasioita, jotka voi pinota päällekkäin ja kestävät käsittelyä. Miksi en ole aikaisemmin tätä keksinyt? Noh, varmaankin siitä syystä, että olen halunnut kierrättää muoviset laatikot, jota niistä pumpulipuikoista jäi jäljelle. Tuntui jotenkin luontevalta säilyttää niissä vaikkapa ruuveja. Mutta kun ne alkoivat nyt sitten halkeilemaan… kaikella on aikansa! Heitin äkkiä vanhat ruuvilaatikot jätteisiin, etten vaan ota niitä muualla käyttöön. Pitää vielä tehdä uusille ruuvirasioille tunnistelaput mitä missäkin on.

Ruuvit on lajiteltu laatikoihin koon perusteella. Jokaiselle ruuvin koolle on oma rasia.

Päätin samalla järjestellä työkaluja uudelleen, varsinkin tuon edellä nähdyn laatikon sisällön. Työkalut ovat tällä hetkellä sijoiteltuina vähän sinne sun tänne, ja muun muassa ruuvimeisselit ovat hajautettuna ties missä säilytyspaikoissa. Olisi hyvä jos ne saisi samaan paikkaan. Tietysti sotkua tulee taas, mutta niiden paikka on sitten jotenkin loogisempi. Asialla ei kuitenkaan ole tulipalokiire.

Olohuoneessa oleva peltinen lipasto ja TV:n alla oleva kaappi näyttävät nimittäin työkalujen säilytyspaikoilta. Eikös niitä peltikaappeja juurikin ole jossain korjaamoilla? Noh, oma hieman sirompi yhdistelmä on olohuoneessa, niin laitan työkaluni sitten siihen lipastoon. Pitää kyllä keksiä mihinkä lipastossa olevat tavarat laitan. Varmaankin siihen tyhjennettyyn laatikkoon mistä otin työkalujakin pois.

Yksi juttu TODO-listalta olisi pitänyt tehdä jo keväällä lumien sulettua, koska olen siitepölyallergikko. Olen hommannut SINI-tuotteen suodatinkangasta tuuletusikkunaan. Aion viritellä kankaat vielä ainakin makuuhuoneen ikkunaan, koska se on aina auki kesällä, ja keittiön ikkunaan, joka on samalla puolella taloa kuin makuuhuoneen ikkuna. Tämä siksi, koska kyseisellä puolella taloa kulkee suht lähellä junarata. Lisäksi olisi kiva pitää ikkunoita auki jo keväällä kun kelit lämpenevät. En voi pitää ikkunoita auki allergioideni takia. Tämä projekti siis listalta heti pois.

Tuuletusikkunan väliin tulee suodatinkangas

Laitanpa tähän osan TODO-listaa mitä on tarkoitus tehdä tässä niin nopsaan kuin mahdollista. Pitää kuitenkin antaa itselle jonkin verran armoa, eli lista on realistinen. Tulevana viikonloppuna on sukulaisten tapaaminen sekä Amazing Race paikallisen lempparibaarin järjestämänä. Olin siinä osallisena yhdellä rastilla viime kesänä, ja se oli todella kivaa. Isälläni on syntymäpäivä samana päivänä ja kakku hänelle plus vieraille on tulossa. Olen myös lupautunut kokkaamaan vieraille keiton.

Amazin Race Bar Kengurun järkkäämänä 2023, Lättälässä.

TODO-lista heinäkuulle

  • Tuuletusikkunoiden pesu ja suodatinkankaat (työhuone, keittiö, makkari)
  • Sahaa kelottunut kepakko lyhyemmäksi, että se mahtuu telkkarin yläpuolelle
  • Palju alakertaan (kyllä – tämä on päätetty)
  • Pese parvekkeen ikkunat
  • Puusohva kaiteen eteen, tuoli takaosaan. Tee istuinalue tuolin kanssa että voi olla illalla partsilla istuksimassa
  • Viritä parvekkeelle valot

Eiköhän tässä ollut näitä sepityksiä taas ihan tarpeeksi. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vai miten se sanotaankaan. Nyt kun on suunniteltu hyvin niin seuraavaksi tehdään. Listaa lyhyemmäksi kesän loppuun mennessä ja oikein kunnolla!

Ei tässä muuta tällä kertaa kun hyvää viikon alkua ja erittäin nautinnollista kesän jatkumoa. Minunkin toimintaani voi kannattaa vaikkapa hankkimalla itselle suloinen norppa-aiheinen T-paita. Voit laittaa vaikkapa viestiä niin voidaan sopia kaupat. Minulla on vino pino kivan värisiä T-paitoja varastossa, joista paitoja voi valmistaa, mutta niitä on todella hankala tehdä valmiiksi tuotteiksi. Eli, jos haluat vaikkapa oranssin paidan, niin aika suurella todennäköisyydellä se onnistuu. Ota vaan rohkeasti yhteyttä jos haluat ihanan norppapaidan

Myyn toiminimellä T-paitoja! Katso myös T-MAFIA -verkkokauppa.
  

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top