Pihahommat edistyy

Tässä muutamia kuvia pihasta…

Vuorikaunokki on avannut nuput! Niitä on tuollainen pusikko tuossa pallogrillin vasemmalla puolella. Piti viritellä tuonne taakse tuollainen ”seinä” ettei koira juokse vuorikaunokkien yli koko ajan. Kuvaan on näköjään jäänyt koiran pallo, ja joku on ilmeisesti potkaissut reunimmaisen kiven paikoiltaan tuosta terassin kulmauksessa olevasta kivikasasta… toivottavasti on sattunut varpaisiin kun ei ole vaivautunut laittamaan sitä pinoon takaisin! 😀

Pitkään vinksallaan ollut portti sai muodonmuutoksen.

Portti pitäisi vielä maalata jotenkin. Edellinen portti oli hieman ajattelemattomasti rakennettu eikä se kestänyt suorassa mitenkään. Tein tällä kertaa poikkipuut että portissa säilyisi muoto paremmin.

Sain istutettua jättitatarit pation päätyyn. Asetelma on kuitenkin keskeneräinen, niin kuin kuvasta näkyy. Minulta loppuivat kivet kesken, ja monen sateisen päivän niitä huvittanut juurikaan lähteä hakemaan lisää.

Päivänsinit
Näiden tukirisujen kanssa tappelin hetkisen. Kun on tietyllä tapaa perfektionisti ja toisaalta taas ei se oo niin justiinsa -luonteinen, niin aikaa säästämiseksi kannattaisi tehdä heti hommansa siten, että ei huiski mitä sattuu. Kaiken joutuu tekemään siis kahteen kertaan 😀 Olin tälle köynnökselle tehnyt toisenlaisen tuen ja ajattelin, että kyllähän se kasvi sitten peittää tuet kun kasvaa. Ja olisi varmaankin tullut melkoisen mielenkiintoinen pusikko siihen… mutta entäs kun sitä pitää katsella monta viikkoa ennen kuin kasvi on kasvanut ja kepit peittyvät? Sikin sokin asetellut tukikepit siis aseteltiin uudelleen esteettisistä syistä. Olisi se pitänyt arvata, että ne käyvät ärsyttämään!
Seuraavassa pikkukuva kasvihuoneen edistymisestä:

Kasvihuone on siinä vaiheessa, että sinne voi istuttaa tomaatit. Toivottavasti muistan ottaa tukinarut mukaan kun lähden istutuspuuhiin. Laatikkoon on tarkoitus laittaa seuraavia lajikkeita: Blagovest, Mato, Paprikatomaatti ja parveketomaatti. Ja tomaattien sekaan eturiviin laitan basilikaa. Kasvihuoneen viereen jää tilaa kukkapenkille 😉 Minulla on siihen varattuna hollanninkurjenmiekkaa. En aio tehdä tästä kukkapenkistä mitään suurta rakennelmaa, kun uskon, että aika ei riitä kaikkeen. Ennemmin yritän laajentaa koiran liikkuma-aluetta. Koira nimittäin tarvitsee hirveän paljon liikuntaa, niin tässä olisi helpotusta sen hoidossa 😀 Tarvikkeeitakin löytyy jo suurin osa valmiina että kalliiksi se ei tulisi. Noh, sitä sitten suunnittelemaan seuraavaksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Shopping Cart
Scroll to Top