Tomaatit pääsivät kasvihuoneeseen

Kyllä oli hikistä hommaa saada tomaatit kasvihuoneeseen! Useiden päivien tappelujen jälkeen, sain vihdoinkin tomskut sinne mihin ne kuuluvatkin. Olen kirjoitellut tänne kasvihuoneen eri rakennusvaiheista, ja nyt se on sellaisessa kuosissa, että sitä voi käyttää. Edestä puuttuu vielä ovet, mutta jos ei kauhean kylmää tule, niin niitä ei ole siihen pakko heti tehdäkään. Valitsemani tomaattilajikkeet nimittäin soveltuvat avomalle kasvatettaviksi.


Tässä vasemmalta katsottuna, mitä tuohon on istutettu: takarivissä 3 vierekkäistä taimea on Blagovest F1 ja loput 3 taimea paprikatomaatti. ”keskikeppien” vieressä (2 kpl) on laitettu kasvamaan lajiketta MATO. Eteen on istutettu parveketomaattia neljä taimea sekä vasemman puoleisella osiolla on tuossa keskivaiheissa tuollainen pusikko niin se on rakuunaa. Oikeassa etukulmassa on basilikaa.

Vanha komposti on vielä kitkemättä, mutta toivon saavani sen tehtyä tässä junannuksen tienoilla. En aio siirrellä multia siitä mihinkään, jollei ole pakko. Ajattelin istuttaa siihen jotakin kukkasekoitusta, että jos siihen sellainen pääsisi kasvamaan vielä tämän kesän iloksi.


Tuossa näkyy vielä kasvihuoneen kulmausta ja sen ympärillä on tuollainen kangas, niin siihen kannan sepeliä, jossa voi sitten kävellä kun menee kasvihuoneessa tekemään jotakin. Nurmikon ja kasvihuonealueen välissä on puupalkki, joka erottaa nurmikon ja kävelyalueen toisistaan. Kasvihuoneen oikealle puolelle jää myös ryteikkö, jonka ehostan kukkapenkiksi. Kukkapenkin viereen tulee vesipiste (sininen tynnyri), josta saan kätevästi kukille ja tomaateille vettä kun niitä tarvitsee kastella. Vesipisteeseen tulee vesi tietenkin sadevedestä.

Lisää sitten asiasta kun olen saanut tämän alueen kunnostettua 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top