Parvekekatsaus 27.7.2010

Lähdetään liikkeelle seuraavasta kuvasta joka kertoo aika paljon, miksi en ole hirveämmin parvekeblogia kirjoitellut:

Otin kuvan juuri äsken, noin viisi minuuttia sitten noin kello 16. Lähes saman verran lämpöä on tässä tietokoneen äärellä! Lämpöä siis riittää vaikka sivuseinustan lasit ovat avonaiset. Minulla on siihen rakenteilla kehikot ötökkäverkoilla varustettuina, etteivät kissani pompi siitä sitten pihalle, kunhan saan ne kotiin (ovat vanhempieni talolla hoidossa pahimman kuumuuden ajan).

Jouduin siirtämään basilikan pois paahteesta, koska se kuivui tomaattien edessä todella nopeasti. Rehua pitää nimittäin kastella koko ajan. Saviruukussa oleva basilika on ollut koko kesän tuossa samaisessa paikassa, ja se voi oikein mainiosti. Valkoisessa muoviruukussa oleva basilika ei oikein pidä olostaan. Pitäisiköhän sillekin laittaa saviruukku? En tiedä kannattaako sitä enää tänä vuonna siirtää, mutta voihan se olla että on pakko.

Basilikan vieressä vasemmassa laidassa on parveketomaatti, väristä en ole varma. Niihin on jo tullut raakileita:

Blagovest F1-tomaatti on kukkinut jo jonkin aikaa, mutta epäilen, että sitä vaivaa jokin tauti. Sen lehdet ovat ihan laikukkaat ja kukat eivät oikein tahdo kehittyä tomaateiksi. Vaihdoin tänään kaikki mahdolliset tukinarut sukkahousuversioihin. Huomasin, että alin naru oli vahingoittanut runkoa jonkin verran. Toivottavasti tomsku ei nyt kuole tuohon! Olen myös joutunut sumuttelemaan tomaatin multaa mäntysuopaliuoksella, koska sinne on pesiytynyt pikkukärpäsiä jonkin verran. Joutunee keksimään jonkin toisen keinon kohta, esim vesilasin, ettei juuret vahingoitu suopaliuoksesta.

Blagovest-tomaatti kukinto loppu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Shopping Cart
Scroll to Top