Helteet ohi tältä vuodelta

Vielä se jaksoi viikonlopun olla suhteellisen kuumaa. Sain napattua viimeisestä hellepäivästä vielä screen shotin työpöydän lämpömittarista, ja se näytti seuraavalta:

Täytynee huomauttaa, että se nousi vielä asteen tuon kuvan ottamisen jälkeen. Eli kyseessä on sunnuntai 15.8.2010. Edellisen viikon sää ei juurikaan tuosta poikenut. Perjantaina oli 28 astetta ja lauantaina 30! HUHHUH. Kyllä tästä on saatu nauttiakin 🙂 Nyt sitten kohti hieman viileempiä päiviä ja öitä… Napsaisin siis muutamia kuvia parvekkeeltani taasen, kun on jäänyt hieman väliin nämä ”saunomiset” tuolla lasikopissa! Parvekkeella kärsii aamuisinkin käydä muutakin kuin kastelemassa kukat ja tomaatit.

Tässä parvekenäkymä tänään n klo 12.00

Kulmassa oleva Balcony Duett kasvaa hyvin. Olen laittanut sille pesuvadin aluslautaseksi, koska muutan rehua saisi olla koko ajan kastelemassa. Kumoan pesuvadin täyteen vettä ennen kuin lähden mihinkään, siis noin kerran päivässä. Näin tomsku saa vettä aina. Parit tomaatit näivettyivät puskaan kiinni, nimittäin, niin päättelin, että se johtuu veden puutteesta. Rehu on myös kasteltava päältä päin että se pystyy käyttämään mullan seassa olevaa lannoitetta.

Toisella seinustalla kasvaa myös kaksi Balcony Duett-tomaattia.

Täytyy muuten vain ihmetellä, mitä näille tomaateille on oikein käynyt? Mielestäni paketin kyljessä lukee että kasvaa 35cm:n korkuiseksi. Onkohan pussukan sisällä ollut vääriä siemeniä? Tuossa edellisessä kuvassa, jossa on nuo kaksi parveketomaattia vierekkäin, se oikeanpuoleinen on 120cm korkea. Käsittääkseni noista ei pitäisi katkoa latvaa, jonka olen nyt kylläkin jo tehnyt että nuo tomaatit alkaisivat kypsymäänkin 😀 Aivan älytöntä. Saman korkuinen parveketomaatti on tuolla kaverini pihalla (paikka, jossa olen viettänyt koko kesän).

Tomaatinraakileet ovat tuosta vasemmanpuoleisesta kasvista. Nuo näyttivät kärsivän pahoin helteestä, ja niillä on kaikilla hieman väkkärä varsi. En tukenut niitä tarpeeksi hyvin alussa ja ne pääsivät hieman nyökähtämään. Tietenkään en raaskinut heittää kuuseen niitä taimia, vaan kaikkihan pitää aina säästää, eikö? Aivan sama itävätkö kaikki siemenet, mutta ruukkuihin ne on laitettava! Noh, nyt sitten on tulossa tomaattia prkl!

Tässä sitten lajike, Mato, jonka luulin eniten kärsivän. Se kasvoi huomattavasti huonommin pihalla kasviaitauksessa, mutta parvekkeelle se sopii näköjään oikein mainiosti, ja korkeuskaan ei päätä huimaa: se on myös matala, 180cm ja lopettaa itse kasvun. Sopii erittäin hyvin parvekkeelle! Toivottavasti tajuan laittaa tätä kasvamaan ensi vuonnakin.

Seuraavassa kuvassa on kaikki korkeammat tomaattipusikot. Järjestyksessä vasemmalta oikealle: MATO, Paprikatomaatti, Blagovest F1. Kuvat edestä ja sitten sisältä päin otettu kuva. Arvoitukseksi jää, kannattaako niitä jatkossa laittaa tälle seinustalle kasvamaan. Järjestys on sinänsä onnistunut, mutta olisihan se mukavaa nähdä parvekkeelle olohuoneesta? Ja jos ne olisivat etulaidassa, parveke olisi hieman varjoisampi. Nyt sinne paahtoi aurinko koko päivän.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top