Talvi kurkisti mutta vielä syksy jatkuu…

On se mukavaa kun välillä sataa lunta! Ei se mitään, varsinkin kun on puolet pihaduuneista tekemättä talvea vasten… tai ei nyt välttämättä juuri puolia mutta joitakin asioita kuitenkin. Jostain syystä en voinut käsittää, että vaikka hallaa on esiintynyt (tai yöpakkasta) niin jotkut kasvit senkun piristyivät vaan. Nimenomaan sellaiset jotka olivat koko kesän kitukasvuisia. Näihin rehuihin kuuluvat mm koristekrassi ja daalia! Daaliasta en olisi kyllä uskonut mutta se aloitti kukintansa vasta tossa syyskuun puolella. Nyhtäsin sen kukkalaatikosta pois 11.10. kun oli tiedossa erittäin kylmiä päiviä…

Tätä oli siis tiedossa…

Kuvat on otettu 15.10.2010. Ei tuota lunta nyt enää ole, eikä käsittääkseni sitä ole hetkeen ennustettu tänne satavankaan. Tossa tuli vaihdatettua talvirenkaat kuitenkin torstaina 21.10 kun perjantaiaamuksi oli luvassa pakkasta. Päivä oli hyvin kylmä heti aamusta asti ja talvirenkaiden vaihto tuli tarpeeseen!

Vielä olisi projektina parvekkeen laitto kun se on jäänyt syyskiireiltä täysin huomioimatta. Noh, ei se ole ehkäpä juuri siitä tärkeimmästä päästä, mutta tarvitsee se kasata talvea varten kuitenkin. Sieltä pitäisi silpoa tomaattipuskat (ne ovat siellä vieläkin) ja viedä ne kompostiin sekä poistaa lattioilta bambumatot. Ne eivät kestä talven yli tuollaisessa ympäristössä. Samoiten pitäisi (nyt puhun konditionaalissa!) sivuverkkokehikot viedä alakerran varastoon odottelemaan lämpimiä kelejä ja lukita lasit takaisin paikoilleen. Ei sitten lumi tai vesi tule niistä läpi partsille. HUH. Kyllä tossa hommaa vielä löytyy! Toivotaan että tässä lähipäivinä viitsisi mitään tehdä. On nimittäin niin paljon muitakin projekteja tulossa kuten esimerkiksi halloween-asun ompelu!

Mutta nyt koisaamaan tältä erää ja kirjoittelen sitten taas kun aikaa liikenee…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top