Pihaprojektit ennen kesää 2012

Olihan se arvattava, että ennen kesää on taas hirveä määrä projekteja, jotka pitäisi tehdä, ennen kuin pääsee kesästä nautiskelmaan… ainakin omasta mielestä!
Niistä varmaan pienin projekti on siivota vanhan kannon ympärystä, josta isäntä poisti kuusen juuret häiritsemästä… pääsee sitten kätevästi ruohonleikkurilla terassin ja kannon välistä kulkemaan.

Olen siirtänyt terassin vierestä Siperiankurjenmiekat kannon viereen, ja viime syksynä istuttamani syysleimun, joka lähtikin ihmeen kaupalla tekemään taimea tänä keväänä.

Kannosta jäi hauskat osiot kasveille, ja yhteen osioon laitoin myös syysleimua, todennäköisimmin… syy, miksi en ole tästä ihan varma on se, että sain puhelimitse ohjeet mistä sitä löytyy naapuritontilta josta sain mennä taimia kaivamaan, ja sieltä löytyi saman värisiä alkuja, kuin tuossa edellisessä kuvassakin. Päättelin, että ne ovat sitten juuri näitä samoja kasveja. Niissä oli kunnon juurakot, ja toivon niiden lähtevän hyvin kasvamaan. Seurataan tilannetta ja otetaan tarvittaessa kuvia 🙂

Tässä sitten se suurin projekti tämän kesän aikana, jos meinaa saada suut makeaks heinäkuussa, ja talvellakin… nimittäin mansikkamaa pitäisi nyt vihdoinkin viimeistellä.

Isäntä oli reipas, ja nosti vanhan mansikkamaan ympärille upotetut pylväät ylös ja repi maahan kiinnijääneen puukehikon irti, että saan aseteltua sen oikeaan paikkaan. Nyt puuttuu vain kuokka, jota ei meinannut tänään löytyä kyllä mitenkään, kun kävimme kaupoilla. Luulisi tällaisesta kaupungista (Imatra) löytyvän, kun ympärillä on pelkkiä maatiloja, mutta ei. Jatkan siis etsintää…

Seuraavasta kuvasta näkyykin sopivasti mansikkamaan reuna ja seuraava projekti: kaivan nämä laatat maasta pois, kun ne ovat ihan turhia. Ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa kun niiden välissä oleviin ruohotupsuihin on jäänyt ruohonleikkuri kiinni.

Pitää mietiskellä jos siihen saisi jonkinlaisen kävelytien tehtyä, josta pääsee helposti koira-aidan ulkopuolelle. Vaatiskohan se kenties uusien pihalaattojen tekoa… hmmm….

Pihalaattoja on jäänyt kuljeksimaan paikkoihin joista haluaisin ne nyt siirtää pois…

Isäntä on vielä kasannut tähän pihakivet, jotka poistettiin kävelyväylältä kuusen juurelta. Juuret olivat nostaneet kiviä ylös, ja niiden reunoihin sai mukavasti potkaistua toisinaan pottuvarpaan… kivet saivat lähteä, mutta vain osa on nostettu ylös. Talossa oleva leivinuuni on saanut purkutuomion jo viime vuonna, ja yllätys – tiilien paikkaa pitää taas vaihtaa. Jos ne nyt vaikka olisivat tässä verannan vieressä puulavojen päällä siihen asti kun niitä tarvitaan taas uudelleen.

Kuvassa näkyy myös se kävelytie, josta kivet poistetaan, sekä kukkapenkin reunus, joka ei ollut tuossa kohtaa viime vuonna… siitä sitten lisää toisessa kirjoituksessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top