Perennat 19.5.2012

Kun malttaa odottaa luontoa, niin kyllä se sitten palkitseekin…

Kasvatin siemenistä keväällä 2010 Ritarinkannuksen taimia, ja luulin niiden kuolleen talvella. Ne olivat todella kitukasvuisia viime kesänkin, ja mielessä kävi etteivät ne kyllä tähän puutarhaan sovi. Mutta toisin kävi! Nämä ihanat taimet kurottivat versonsa maan päälle heti kun lumet olivat päältä sulaneet. Siirsin ne viikko sitten toiseen paikkaan nauttimaan kasvamisesta, ja hengissä vielä näyttävät olevan. Jos nämä sittenkin kukkisivat tänä kesänä?

Vuonna 2010 keväällä olin laittanut siemenistä myös kasvamaan Kaunopunahattua, jotka eivät kyllä myöskään viime kesänä kukkineet. Hyvä että tekivät lehdet. Nyt noita lehtiä on huomattavasti enemmän…

Joudun varmaan vähän levittämään noita kasveja erilleen toisiin kukkapenkkeihin, jos ne vaikka viihtyisivät sillä tavalla paremmin. Olin siirtävinäni värililjat toiseen kukkapenkkiin Kaunopunahattujen vierestä, mutta ilmeisesti olen ollut hieman huolimaton siirtojen suhteen, kun liljan alkuja tuntuu olevan vähän siellä sun täällä tuossa kukkapenkissä.

Sarviorvokit olivat vielä kukassa joulukuun alussakin, kiitos todella lämpimän syksyn. Ne aloittivat taas kukkimisen karsimisen jälkeen noin viikko sitten.

Tässä on kasvi jota en muista laisinkaan… toivottavasti ei ole rikkaruoho 😀

Pitääkin laittaa johonkin kasvientunnistuspalstalle….

Tästä kukkapenkistä olen kaivanut vaikka mitä tämän kevään aikana pois, ja siihen siirtyy osa jakotaimista mitä otan pois toisista kukkapenkeistä. Kukkapenkissä on Vuorikaunokkia, Palavarakkautta, Tarha-alpia, Myskimalvaa ja uutena istukkaana siihen tulee Tarhaukonhattua ja kaunopunahattuja… toivottavasti tätä kukkapenkkiä ei tarvitse laajentaa kun en millään haluaisi tehdä siitä mitään massiivista istutuskeidasta 😉 (hih).

Kunhan vähän aikaa aprikoin, niin saatampa siirtää tästäkin kaikki pois toiseen paikkaan, nimittäin mansikkamaalta kaivetuilla pylväillä saisi kivan penkin vielä toiseenkin paikkaan. (toivottavasti isäntä ei lue tätä!)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top