Joko kohta ois jo kesä?

Kevät on mennyt taas ihan ohi ja kohta kesä jo kolkuttelee puutarhan ovia… Tässä pieni otos tietokoneen työpöydältä kaksi päivää sitten. Kyllä oli lämmin päivä! Konnunsuolla oli mitattu Suomen lämpöennätys, jotain +27,2C taisi olla, eli melko hyvä shortsikeli 😀 Puutarhassa olikin sitten lepopäivä kun ei meinannut jaksaa tuossa helteessä mitään tehdä…

Sentään olen saanut viriteltyä jonkin näköisen lepoalueen talon kulmalle.

Kuin ihmeen kaupalla heppoinen aurinkovarjo selvisi eilisestä tuulesta, vaikka se kaatuikin kerran ja muljahti nurinniskoin… Kuvassa vasemmalla näkyy puulaatikko, jonka tein viime viikolla. Tarkoituksena on maalata se punaiseksi punamultamaalilla ja laittaa siihen tänä vuonna kasvamaan tomaatit ja paprikat. Tuossa niitä voi sitten vähän tarkkailla, ja kaikki kasteltavat pysyvät vähän pienemmällä alueella, eikä tarvitse juosta ympäri pihaa kastelukannun kanssa. Laatikon alle oli jäädä hirvittävä läjä Jalopähkämöä, joista osan möin pois ja osan siirsin toiseen paikkaan.

Jalopähkämöt

Jalopähkämöitä varten rakensin uuden kukkapenkin, johon on tarkoitus siirtää vielä muutama akileija. Lisäksi eristän sen nurmikosta isoilla kivillä. Kukkapenkin vieressä ollut roska-astia pääsi uuteen paikkaan ja tilalle istutin valkoisen syreenin. Halusin, että roska-astiakin jäisi jossain vaiheessa peittoon, niin sen ympärille on myös istutettu valkoisen syreenin taimia. Toivottavasti kasvavat tänä vuonna vielä sen verran paljon, että astia jää piiloon.

Olen ollut kahden vaiheella, että pitäisikö tuolle roskikselle tehdä vielä jokin puinen kehikko ympärille, mutta katsotaan miten voimat riittävät. Ehkä se sitten viimeiseksi.

Halusin pikkulintuja pihalle, ja virittelin sukulaiseni tekemät pari lintupönttöä pihakuusiin. Nyt toisessa ainakin asustelee talitintti 🙂

Toivottavasti saan napattua joskus tirpasta kuvan, niin laitan sen sitten tänne nähtäväksi. Tulee muuten kiirus siirtää raparperit lintupöntön alapuolelta pois, ettei lintujen pesintä häiriinny…

Raparpereille on tulossa uusi paikka autotallin seinustalle takakulmaan vanhan kompostin paikalle. Siirrän kompostin maat tulevaan mansikkamaahan.

Jos tarkkaan katsoo tuota edellistä kuvaa, niin saattaa huomata, että sen keskipaikkeilta on kaivettu marjapuskia pois. Lähetin uuteen kotiin kolme punaherukkapensasta ja yhden valkoisen herukan. Laitoin Facebookiin ilmoituksen, että voip tulla kaivamaan pois, niin heti kelpasi jollekin, HUH 🙂 Pääsin niistä eroon, eikä tuo talon isäntäkään ollut pahoillaan pusikoiden poistosta. Kun ei ole lapsiperhettä, niin marjoja ei samalla tavalla kulu. Jätimme kuitenkin kaksi punaherukkaa ja mustaherukkapensaat kaikki paikoilleen. Mustaherukat maistuvat hyvin kanan kanssa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Shopping Cart
Scroll to Top