Nanoakvaario kuntoon

Olen vielä ihan vaiheessa koko nanoakvaarioni kanssa, ja en ole oikein keksinyt siihen mitään ihmeellistä ideaa. Joten, päätin, että sisustan sen uudelleen. Valmispaketeissa tulee yleensä mukana suodatin ja lämmitin, niin kuin tuli tässä omassakin Zolux-nanossa. Mutta en ollut tyytyväinen suodattimeen, ja lämmittimenkin otin pois päältä, koska vesi lämpeni siinä 28-asteiseksi, ja se on vähän liikaa, varsinkin jos siellä asustelee otto. Ajattelin siirtää pikkufisun sieltä tuohon isompaan altaaseen asustelemaan, niin saapi vähän enemmän tilaa.

Sammaleet, jotka liimasin koristeisiin kiinni ovat todella kärsineen näköisiä ja aika kaukana koristeellisuudesta. Pitänee miettiä niiden tilalle jotain muuta. Ajattelinkin siirtää toisesta akvaariosta pari vähäistä valoa tarvitsevaa rehua nanoon kasvamaan. Lisäksi otto on syönyt osan kasveista ihan rei’ille, vaikka olen sille antanut kasviruokaa tuonne altaaseen. Jotkut tarkkaavaiset huomaavat, että puhun yhdestä ototsta, ja kyllä, se toinen on vain kadonnut johonkin sieltä altaasta. Saattaa olla, että se teki itsarin kun kävin käpälöimässä altaassa olevia kiviä yksi kerta… pitää tietysti muistaa, että kun kyse on noin pienestä altaasta kun 30 litraa, niin sinne kun työntää kätensä kyynärvartta myöten, niin vesi tulee laitojen yli. Liekö fisu on saanut hepulin, ja hypännyt laidan yli. Vaikea sanoa, minulla kun sattuu olemaan täällä kotona ”THL:n hyväksymä rikkaimuri” jonka suuhun menee kaikki pienimmätkin leivänmuruset yms. Voi hyvinkin olla, että kalakin on kelvannut.

Huomasin myös, että nanoon on alkanut ilmestyä sinilevää. Tämän vuoksi aloin etsiä uutta ulkoista suodatinta, ja päädyin ostamaan Zooplussalta Eheim Libertyn, sen halvimman ja pienimmälle akvalle tarkoitetun suodattimen.

Suodatin saapui tänään kotiovelleni kannettuna ja on paikoillaan!

Hmm… pitänee vielä keksiä tuonne taakse taustakuva, ettei keittiökaakelit näy taustalla…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Shopping Cart
Scroll to Top