Kutupäivä

Tapanani on kotiin tullessa, että otan kengät pois jalasta, käyn paijaamassa kissoja ja käyn tarkastamassa akvaariot. Koska kissat eivät olleet tänään kotona siirryin suoraan akvaarioihin. Vein eilen (su:na) makkarista olevasta akvaariosta mustetrat (3 kpl) uuteen kotiin. Kiitos Ninalle, joka otti ne huostaansa! Akva oli ihan ok. Menin olohuoneeseen toista akvaariota katselemaan… minullahan kutevat täplämonniset! Noh, oli hetken aikaa tietenkin vaikeaa pysytellä irti siitä kudusta, koska edelliset kudut noin kuukausi sitten menivät platynpoikasten suihin… tai lähinnä kuoriutuneet larvat -> minäpä sitten päätin noukkia sen kudun sieltä akvasta pois ja laittaa ne harson sisälle tekeytymään!

Ei tässä taaskaan muu auttanut kuin käydä virittelemään verkkoja. Koska platyjen jäliltä poikaskehikossa oli vielä hyttysverkko, päätin laittaa alkuperäisen harson poikasaltaan sisäpuolelle. Hyttysverkossa olisi ollut liian suuret rakoset, ja poikaset olisivat päässeet pois. Viimeeksi kun ne olivat tuolla tavalla lehden pinnalla laitettuina verkon sisälle, uskon tosiaankin että platyn poikaset söivät ne toukat jotka niistä kalan munista kuoriutuivat… sehän oli varmaankin varsinaista herkkua heille! Nyt sinne ei pääse ulkopuolelta kalat käsiksi eikä sisäpuolelta ulos… eikä siellä ole muita kaloja tai kutua kuin täplämonnisten.

Kutu on toisille kaloille todella herkkua. Akvassanni on platyn poikasia ja nekin yrittivät syödä kutua ihan innolla. Siksi päätinkin kokeilla ottaa kudun akvasta pois. Sain murto-osan talteen, mutta silti jos kaikista kuoriutuu jotakin, odottelen ehkäpä sellaista 50 yksilöä täplämonnisia tai ehkä enemmänkin. Nuo elukat eivät säikkyneet mitään, kun kävin sieltä sitä kutua kourimassa. Nyt on käsinahat ihan rypyssä kun oli liotettuna tuolla akvassa pari tuntia 😀

Tässä sitten emo

Tämän kutuparina oli viime keväällä tullut poika, joka tuli siirrännäisenä toisen akvaarion hankinnan mukana. Poikapoloisella ei ollut edes viiksiä silloin, tai eihän ne takaisinkaan ole kasvaneet vieläkään. Uutterasti se puolusti kututaan ja yritti ajaa platyt pois kudun läheisyydestä. Oli nimittäin evät aika rottingilla 😀 Jätkä ui ympäriinsä kuin jokin pelottava hai konsanaan. Noh, minuahan se ei voinut säikytellä, vaan sain kaikessa rauhassa ottaa kudun talteen vaikka monniset olivat aivan käteni vieressä uutta kutua tekemässä. Nuo ovat oikeastaan aika kesyjä – niitä saa tuuppia tieltä pois jos sattuvat olemaan jossakin kohtaa mitä minun pitää räplätä. Ei ne meinaa hievahtaakaan ennenkun vähän sormella taputtelee. Söisivät varmaan kädestä jos kokeilisin… tiedä häntä.

Sitten toisiin kaloihin…
Leopardiseeprakala-naaras päätti päivänsä eilen, tai minä päätin sen päivät kun ui suurin piirtein pystysuunnassa tuolla akvassa. Se on niin selkeästi parvikala ja tuolla pienemmässä akvassaon enää kaksi seepristä. Tiedä kuinka kauan nekin sitten jakselee siellä. Ne ovat molemmat tod näk koiraita niin ne ei uuvuta sitä ainoaa naarasta siellä ihan loppuun, kun siltä minusta tuntui että tälle edelliselle kävi. Aika näyttää, ja jos joku haluaa ne niin saapi kyllä. Olen laittanut ilmoituksen niistä Aqua-web -foorumille. Samaisessa pienessä tankissa mukana tulleet kolme mustatetraa saivat kodin eilen 🙂 Niistäkin oli laitettu ilmoitus foorumille ja Nina ottikin yhteyttä aika piakkoin. Vein fisut hänelle ja sain samalla muutaman kultaisen neuvon akvojen hoidoista häneltä. Hänellä oli muutama akva kotonaan ja oli perustamassa isoa akvaa, johon halusi sitten nämä minunkin antamat tetrat laittaa. Kyllä oli upeat akvaariot, ja voi vitsi miten upeita kasveja. Kysyinkin sitten hieman neuvoja, ja ilmeisesti se lannoitus on se A&O noissa. Samoin vesien vaihdot ja carbonaatin lisäys, mikä hieman yllätti. Noh, niitä sitten kokeilemaan. Aion täst’edes lannoittaa rehuja paljon enemmän niin ne voivat paremmin, kun sillähän sen levänkin saa kitkettyä, eikös?

Mutta nyt on pakko lopetella tältä illalta ja mennä nukkumaan. Huomenna työpäivä! Kirjoittelen lisää noista pikkumonnisista kunhan pääsen siihen asti että niistä jotakin saa selkoa. Käsittääkseni ne kuoriutuvat noin kolmen päivän päästä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Shopping Cart
Scroll to Top