Kutulaarioon selkeyttä, selvästi

Kyllä on huojentunut olotila tällä hetkellä kun on saanut päässään pähkäilyt päätökseen mitä missäkin kohtaa aikoo tehdä. Tietty mielipide voi olla sitten huomenna ihan toinen, mutta enivei, jotakin taas tehty uutta ja edistystä näkyy lähitulevaisuudessa asioihin.

Kävin ostamassa eilen (pe:na) sähkötarvikekaupasta sellasta muoviputkea, mihin survotaan sähköjohtoa sisälle esim jos sellainen pitää vetää johonkin vesitilaan tms. Ei tarvitse siis rakenteisiin silloin koskea. Noh, se ei ollut ees kallista. Hankin kolme standardin pituista pätkää, josta kaverini sitten askarteli minulle kehikot uuteen kutualtaaseen. Eli tässä kävi nyt niin, että päätin kohta heittää kuikkaa munille sillä edellisellä sätöksellä minkä tuossa hätäpäissäni tein, missä oli niillä pussinsulkijoilla ”ommellut” ne reunat jne. Kyllähän sekin asiansa ajoi, kalat kutivat siihen, mutta mihin helvettiin sen survon sitten siksi ajaksi kun sitä ei käytetä? No en mihinkään! Sellane loota on kuitenkin kookas, ja sit sitä ei nyt ihan mihin vaan voi laittaa ku sitä pitää sit käyttää akvaariossakin. Joten, uusiksi meni.

Päätin tehdä seuraavaa:
Minulla on kuites sitä hyttysverkkoa jäljellä niin teen siitä uuden pohjan jolle tulee reunoja juuri sen verran että sen suorakulmioksi taitellun kehikon saa siihen kiinnitettyä kunnolla. Sitten siihen kiinnitetään toista verkkoa, joka ei ole sellaista koppuraa. Kehikko siihen myös yläreunaan. Eli, ei siis sivuille vaan ylä- ja alareunoihin (pohjalle) ne kehikot. Voin sitten tarpeen vaatiessa lytistää sen paljon pienempään tilaan kun se ei ole käytössä 🙂 Katsos, alkaa olla jo tämä kehittely insinööritasolla 😀 Kun kehikko on tehty, jossa kalat suorittavat tämän rituaalinsa, niin siihen tehdään vielä toinen kehikko, joka on tämän toisen ulkopuolella. Siihen kiinnitetään sifonkia, eli sitä minulla olevaa voilé-kangasta, johon kalojen kutu sitten laskee. Kätevää, eikö totta. Kun fisut on kuteneet, voi ne tietty siirtää pois sieltä kutukehikosta, ja ne pitääkin siirtää pois. Nyt kun se kalan mäti laskeutuu suoraan tollaseen paikkaan, missä ne voivat ”tuulettua”, niin niillä on todennäköisemmin paremmat mahikset selviytyä… tai ainaki maalaisjärkeni niin sanoo. Aikaisemmin ne menivät siis pohjalle, ja sit siellä ne meni ns piloille… perkeleet. Tämä ilmeisesti johtui siitä, ettei siellä kiertänyt tarpeaksi huuberin erikoinen, eli ne jäi lasiin kiinni, ja homehtuivat sitte siihen. YÄK. Noh, taas astetta olevinaan viisaampi.

Enivei, se uusin akvaario on tarkoitettu tähän kudun säilöttämiseen sitten. Ihan vain siksi, että jos niistä pikkuelikoista jotain tulee, niin laitan sitten tuon toisen sellaiseen kuntoon missä niitä voi pitää. Eli sen, missä ne kudetetaan. Kerkeän siiheksi varmaankin sen uuden hoitaa puhtaaksi ja miettimään tarkemmin sen sijoituspaikan. Olis kyl idiksiä… menee kyl taas ihan överiksi kaikki ajatukset jos tällä tavoin sitä yrittää ees toteuttaa, mutta voishan semmonenkin olla mahollista, että jakais tuon minun makkarini kahteen eri osioon, jossa toisessa on akvaario + sänky ja toiseen jättäis kasvien harrastelun + lukunurkkauksen… hmmm… pitääkin vähän mittailla tuota mitä sille vois tehdä 😀 HUH. Jatketaas taas johonki toiseen ajatukseen!

Niin, se miksi hankin kolme muoviputkenpätkää oli se, että osasta muoviputkea on tarkoitus tehdä taimitarhalle tukipilarit muovipäälliselle. Eli niinkuin minikasvihuone. Siitä kyllä sitten tulee ihan eri kirjoitelmat tänne mitä on tehty ja milloin. Kuuluu lähinnä tuonne minun puutarha- ja parvekeosastolle. Jees, mutta täältä nyt tällä kertaa tähän.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Shopping Cart
Scroll to Top