Pihahommia tiedossa

Mietin, josko olisin mennyt tänään jatkamaan äidin pihaprojektia… siinä on vielä paljon tekemistä. Huomiseksi on ennustettu sadetta, niin silloin on turha yrittää kaivaa maata, ja lisäksi kasvit olisi hyvä olla istutettuna ennen sadetta. Säästää vähän vaivaa kastelemiselta 🙂

Hankin kasvimaalle mansikoita varten pilariharkkoja. Nämä ovat noin 2€/kpl. Tarkoitus on pistää nämä yhteen tiiviiseen riviin puoliksi upotettuna maahan. Mansikan taimi sisälle kasvamaan. Lukaisin jostain, että aikaistaa satoa sekä rikkaruohot pysyvät poissa. Rikkaruohoista minä enemmänkin olen huolissani kuin sadosta – rikkaruohoja on inhottavaa kitkeä. Varsinkin vanhemmalla iällä kitkeminen tuppaa mennä hankalaksi.

Isompi lavakaulus saa toimittaa kasvimaan virkaa. Pienempi lavakaulus tulee tänne kotipihalleni.

Tämä alue jäi viime vuonna hieman kesken. En muista yhtään minkä liljan olen tuohon istuttanut, mutta eiköhän se sitten selviä piakkoin 😀 Kuvan ulkopuolelle jäi kevätesikko, joka pitäisi jakaa. Sen jakotaimet on tarkoitettu istutettavaksi piirroksen kohdalle. Lisäksi ajattelin upottaa kivireunuksen tuohon kohtaan reunustamaan aluetta. Kielot pitäisi myös saada tuolta sepelistä pois!

Ilmeisesti kaikki istutetut perennat ovat lähteneet kasvamaan. Joitain on siirretty toisiin paikkoihin.. niistä lisää myöhemmin.

Pikkupenkin saviruukkuun on laitettu äidille hankittu runkoruusu.

Kultahelokki on levinnyt oikein kunnolla! Pitää miettiä, jos tätä siirtäisi muuallekin…

Liljoja on noussut myös paljon.

Punapäivänkakkarat ovat myös heränneet ja nekin ovat selvinneet talven yli.

Ei muuta kun asennoitumaan päivän touhuihin!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top