Kesäkukkia vieläkin

Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa perennoja parvekkeelle kasvamaan, sekä joitakin kesäkukkia. Laatikossa on ollut tarha-alpia, palavarakkaus, gladioduksia, akileijoja, kehäkukkaa ja päivänkakkaraa. Tarha-alpi ja palavarakkaus ovat kukkineet, ja olen niistä leikellyt kuivuneita kukanvarsia pois.

Gladiodukset (2kpl) ovat tehneet kunnon varret, mutta kukkavartta ei vain näy missään. Voi olla että olen sen istuttanut jotenkin väärin. Kuten vielä kuvasta näkyy, niin palavarakkaus on tehnyt joitakin pikkukukkasia vielä. Ilmeisesti nämä ovat sellaisia ”hätäkukkia” että kasvi pääsee talvehtimaan. Sain siis pitkitettyä kukintoa ties mihin asti kun olen leikannut niitä kuivumispisteessä olevia kukintoja pois.

Kehäkukka ei meinannut aloittaa parvekkeella kukintoaan sitten millään. Liekö syynä oli sitten liika kuumuus. Pihalla kukkapenkissä ne suorastaan rehottivat, ja ovat kukkineet jo ainakin kuukauden. Ehkä sinne pieni muistilista, että niitä ei kannata istuttaa enää ihan niin lähekkäin, tai ne pitää ainakin tukea jollakin, kun menevät kasvaessaan ihan solmuun. Sama pätee näköjään tuolla parvekkeella kukkalaatikossa!

Jouduin myös siirtämään parveketomaatin vierestä toisen basilikan lattialle. Se näyttää viihtyvän nyt paremmin kun ei ole täysin lasissa kiinni koko ajan. Basilikan vieressä on padassa akileija, jonka jouduin leikkaamaan alas noin kuukausi sitten. Ihmettelinkin miksi se ei oikein tykännyt olla siinä padassa, niin pataanhan olikin alkanut jostakin kasvaa sireeni 😀 Ei ihme, että akileija kärsi. Sireeni oli ilmeisesti tullut pihamaalta mukaan mistä akileijatkin ovat kotoisin. Toivottavasti saan tämän padallisen talvehtimaan, samoin pikkulajikkeen, joka kasvaa toisessa padassa.

Seuraavassa kuvia parvekkeelta otettuna
Kuva on otettu suoraan alapuolelta. Pihamaa on täynnä tällaisia betonisia kukkapatoja
Naapurin mummoille on pihalla kaksi keinua. Tässä niistä toinen, sekin suoraan parvekkeeni alapuolella.

Talon asukkaat ovat erittäin aktiivisia kesäisin pihamaan suhteen. He ovat laittaneet pihamaata jo useamman vuoden, ja näkymä alkaa olla jo silmiä hivelevää 🙂 Näen tämän lähes saman kauneuden tässä tietokoneellanikin istuen, koska ikkuna on samaan suuntaan… itse asiassa kukkapenkki näkyy lähes kokonaisuudessaan tähän, jossa istun nyt! Parvekkeelta otetussa kuvassa se jää hieman tuonne taka-alalle pusikoiden taakse.

Vasemmassa yläkulmassa näkyy heikohkosti polku, joka menee metsän läpi. Ihmiset käyvät siellä taluttelemassa lemmikkejään – kissoja ja koiria. Tuon varastorakennuksen toisella puolella on toinen keinu sekä sinne on laitettu kesäkalusteita. Käyn napsasemassa siitä kuvia kunhan kerkeän.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top