Akvaarion säätöä

Akvaario pääsi kesän aikana melkoisen huonoon kuntoon. Lämpö aiheutti ties mitä, ja muutama kalakin kerkesi kuolla. Kuolleiden listalle pääsi mm. yksi kuparimonninen, muutama neon tetra, pari platya, molemmat kuparitetraurokset ja yksi seeprakala. En tiedä mitä oli käynyt kuparimonniselle kun siltä oli eräs aamu pyrstö syöty. Minulla kävi mielessä, että jos akvaariossa on ollut liikaa vettä, kun ne monniset tuppaavat pyrähtämään pinnalla useasti. Lamppu on kuitenkin melkoisen kuuma ja se on tuossa kuvun alla akvaarion sisällä. Pari kopsahdusta nimittäin kuului kun albinomonninen kävi pyrähtämässä pinnalla ja ilmeisesti osui ruokinta-aukon pohjaan.

Akva tänään
Akvaario 100 litranen

Hankin kesän aikana muutamia platyja tankkiin. Oli pakko tehdä semmoinen siirto, että siirsin seeprakalat ja mustatetrat toiseen tankkiin kun ne olivat kertakaikkiaan pikkuisen liian vilkkaita tuohon toiseen. Kun katselin niiden touhua tänään niin ne näyttivät nauttivan… molemmat lajit kutivat minkä kerkesivät! Sama tapahtui eilen. Mustaterojen en ole aiemmin nähnyt kutevan mutta tuli sekin todistettua ekaa kertaa eilen. Senkuin mäti pöllähti. Oli siinä hetki pitelemistä etten lähtenyt etsimään imupillilä millä ottaa mätiä talteen 😉 Päätin, että olkoon tällä kertaa, ja ehkä jatkossakin. Pääasia oli että ne kalat kutivat siellä ja niiden mäti ei kovettunut. Näin taisi käydä taas yhdelle seeprakalalle, joita tällä hetkellä on jäljellä enää viisi. Tässä kuva akvasta:

Akvaario 70 litranen

Akva on hieman köyhän näköinen tällä hetkellä, koska sinne iski joitakin leviä kesän aikana todella pahasti. Myrkytin levät tuossa pari päivää sitten, kun ei tosta meinannut tulla yhtikäs mitään. Lamput ja kaikki vaihdettu jne. Nyt pikkutankissa on vielä partamonni, jolle sitten pitää laittaa joka päivä pellettejä pohjalle. Isommassa akvaariossa oli hädin tuskin enää yhtään kasvia hengissä kun niihin iski se partalevä. Se näyttää niin kivalta aluksi 😀 Noh, ennemmin hankin semmoisen leväpallon mikä pohjalla kierii kun pidän yllä partaleväplantaasia. Käsittelystä on todellakin vasta pari päivää aikaa, ja tuloksia näkyy samantien. Kasvit ovat virkoamassa ja tekemässä uusia lehtiä. Menee tosiaan hetki vielä, että saan kasvit takaisin hyvään kuntoon… kasvaisivat nyt sitten nopsakasti!

Tässä pari kuvaa otettuna vielä tänään suuremmasta tankista:

Platy
Rubiinitetra ja Neontetra

Kuten kuvasta näkyy, kasvit ovat levän peitossa… hoidetaan ne sitten pois 🙂

Nyt on pakko mennä nukkumaan kun kello on jo puolenyön… ei tässä tällä kertaa muuta kuin kuulemisiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top