Kärhö ”Ville De Lyon”

Olin himoinnut jo pidempään jotakin kärhöä pihamaalle, koska mielestäni ne ovat erittäin kauniita, ja sitten niistä saa vielä näkösuojaakin tarvittaessa. En nyt muista tarkalleen mitä olin menossa ostamaan paikallisesta Agrimarketista, mutta mukaani tarttui tällainen ”Ville de Lyön”-kärhö.

Istutin kärhön 15.5. terassin kulmaan siperiankurjenmiekkojen viereen. Tein sille pienehkön kiipeilytelineen. Itse asiassa ostin kaksi kärhöä, joista toisen istutin kaiteen viereen parvekkeen alapuolelle. Siperiankurjenmiekat olivat muuten täydessä kukassaan kesäkuun puolta väliä ennen. Kuva on otettu 12.6.2011. Kun istutin kärhön, alueen liljat ja iirikset eivät olleet lähteneet kasvamaan vielää. Sen verran aikaisin laitoin kärhöt maahan että hieman pelotti, että näinköhän tulee hallaa vielä tai ei.

Ei mennyt aikaakaan istuttamisen jälkeen kun toisessa kärhössä oli jo nuppu!

Seuraavassa kuvassa toinen istuttamani kärhö on tuossa oikeassa laidassa olevan punaisen laatikon (tomaatin taimen) vasemmalla puolella. Se lähti hieman nihkeämmin kasvamaan mutta on edelleen hengissä (kop kop). Se on laitettu kiipeämään kuvassa näkyvää vihreää kehikkoa vasten. Kehikon eteen istutetut jalopähkämöt suurine lehtineen eivät ole tänä vuonna tehneet juurikaan kukkavarsia. Niihin tuli viime vuonna jotain elukoita, ja luulen, että ne vähän kärsivät siitä. Jos taivaalta tulee vettä, niin ne eivät myöskään kastele tuota pöheikköä mitenkään, vaan joudun itse niille kantamaan kannuissa vettä. Saattaa olla senkin takia hieman nihkeäkasvuisia. Voisi olla viisainta siirtää kukat tuosta paikasta toiseen paikkaan juuri tuon kastelusyyn takia. Reunamalle sopisi vaikkapa ruukkuistutuksia ja koriste-esineitä. Itse asiassa, tomaatit viihtyisivät tuossa noissa laatikoissa todella hyvin, ja paprikatkin… täytynee miettiä sitä ensi vuoden kannalta…

Kun olin eräs aamu lähdössä töihin niin minua odotti tällainen! (14.6.2011)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top