Pelargoniat 20.7.2011

Kirjoitin aiemmin, että olin hankkinut tappotuomion saaneita pelargonioita lähi-Siwasta, jotka yritin elvyttää… nyt ne näyttävät tältä!

Puutarhurit sanovat aina, että kun hoidat kukkasiasi hyvin, ne palkitsevat sinut loistollaan… puutarhurit ovat kyllä niiiiin oikeassa! Oikeanpuoleisen kuvan toinen pelargonia ei ole vielää avannut nuppujaan täysin, mutta niistä näkee, että ne ovat pinkkejä, ja vieläpä vaaleita sellaisia. Molemmissa ruukuissa on kaksi pelastettua taimea. Oikeanpuoleisen ruukun takaa ikkunan läpi näkyy tämä paikka, jossa blogianikin kirjoitan… näytön ylälaita ja USB-nettitikku paistaa ikkunan läpi… vaalea osa näytön takana on rullakaihdin, joka peittää toisen ikkunan.

Tästä on hyvä ihailla pelargonioita ja muitakin istutuksiani, sekä naapurin villiä jättipalsameilla peitettyä tonttia! Naapurissa ei asu ketään, joten se on vähän niin kun luonnontilassa. Siinä on aikoinaan asunut mummo, joka on itse asiassa ollut puutarhuri. Mummo eli pitkän yli 90-vuotisen elämän, ja kun hänestä aika jätti, olivat perilliset toisissa kaupungeissa. Perillisillä ei ole ollut aikaa käydä pihaa laittamassa, ja niinpä pihalla on useita ns. kukkapenkistä karanneita kasveja, kuten palavarakkautta, tarha-alpia, myskimalvaa, ukonkelloa ja tarhaukonhattua… ja lista jatkuu!

Kävin pari vuotta sitten hakemassa naapurin pihalta akileijan ensimmäiset taimetkin, luvan kanssa tietenkin. Sain myös ”silmänpitopalkkioksi” hakea pihalta muitakin taimia, mitä käteen sattui. Lähiaikoina on käytävä sen verran tonttia hoitamassa, että sieltä pistelee kaikki mahdolliset jättipalsamin varret säpäleiksi. Ne ovat niin suuri riesa sekä heidän tontillaan, että tällä ”omalla” tontilla. Olen samalla hoitanut hieman yleisesti tiedossa olevaa lehtokotilo-ongelmaa. Talon nuori perijätär kävi viime viikolla keräilemässä joitakin tavaroita ulkorakennuksesta pois, niin hän sanoi, ettei kotilot ole narskuneet kenkien alla niin paljon tänä kesänä… kerroin syyn, josta nainen oli mielissään 😀 Samoin sovimme, että saan riehua trimmerillä tontin reunalla jottei jättipalsamit leviä. Tulee kohta kiire! Lehtokotiloihin muuten puree tämä ferromol… Agrimarketista on käsittääkseni saatavilla ihan sellaisen suuri säkki (10kg), josta riittää aika pitkäksi aikaa tällaiselle noin tuhannen neliön tontille, jossa on kasvillisuuttakin ihan mukavasti… ja sitten vielä vähän naapurinkin tontille.

Tässä vielä toinen yksin ruukkuun istutettu pelargonia. Vierellä vasemmalla puolellla on uusi kokeiluni, riippalobelia. Sekin näytti lähtevän yllättävän hyvin kasvamaan. Oli minulla sellainen muistaakseni viime kesänäkin, mutta en ehtinyt saada sitä kukkimaan. Nyt siinä on kuitenkin jo kukka ja lisää on tulossa! Pitää vielä vissiin istuttaa se suuurempaan ruukkuun, ja amppeliin tietenkin.

Yksi pelargonia on laitettu uuden kivan oleskelualueeni pöydälle… tuossa se on viinilasin takana!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Shopping Cart
Scroll to Top