Ruukkuistutuksia vol 1 (6.8.2011)

Olen tehnyt melkoisen määrän ruukkuistutuksia tänä kesänä, puolet voisi karsia ihan hyvin, tai sitten pitää hankkia niin isoja ruukkuja että siihen menee monta kasvia kerrallaan, niin kuin ruukkuun, johon olen kiinanasterit istuttanut. Tosin siinä on neljä asterintaimea ja sehän riittää. Mukaan olisi vielä mahdollisesti mennyt pari taimea riippalobeliaa, mutta katsotaan sitten vuoden päästä taas uudelleen.

Pienissä ruukuissa tuppaa olemaan se ongelma, että kukat nääntyvät niissä kuumuuteen. Istutin pariin ruukkuun nimittäin kesämalvikkiakin, ja ne kasvavat todella nihkeästi. Samoin ruukkuihin istutetut kanariankrassit ja köynnöskrassit kasvavat todella nihkeästi. Yksi vaihtoehto, varmaan paras, olisi istuttaa ne suoraan maahan. Toivottavasti tajuan tehdä niin ensi kesänä 😀 Eli vieläkin tästä tarkempaa suunnittelua kaivataan!

Mutta jälleen yksi silkkiunikko aukaissut kukkansa! Istutin silkkiunikot sellaiseen jalalliseen puulaatikkoon terassin laidalle.

Tämä on ensimmäinen päivänsinin kukka, jonka tässä ruukussa näen kasvavan. Ehkäpä voisi itselleen antaa sellaisen vinkin seuraavia vuosia varten, että tämä kasvi kannattaa laittaa kasvamaan toisenlaiseen astiaan, kuin mitä minulla on… tai sitten vaihtaa hyvissä ajoin paljon isompaan astiaan. Tämä kasvaa vielä samassa ruukussa missä taimenkin kasvatin ja se on aivan liian pieni. Rehua pitää myös kastella ja lannoittaa enemmän…

Projekteja kasautuu hirvittävä määrä lisää kesän mittaan mitä huomaa, että olisi kannattanut tehdä. Tälle päivänsinillekin olisi kannattanut rakentaa kunnollinen laatikko, johon sen olisi voinut suoraan taimena istuttaa. Vieressä on nimittäin ns ruusukaari, jota pitkin sen saisi mukavasti kiipeämään. Eli siinä sitten syksylle projektia rakentaa molemmilla puolille istutuslaatikot köynnöskasveille. Kuten tuosta kuvasta näkyy, päivänsinin lehdet ovat hieman kellastuneet juuri edellämainituista syistä. Se tarvitsee tilaa kasvaakseen ja paljon vettä (niin kuin muutkin kasvit).

Pelargoniat jaksavat olla minulle mieliksi!

En aluksi uskonut, että olisin saanut riippalobelian kasvamaan siemenistä näin hyvin, mutta täytyyhän tämäkin ihme joskus kokea 😀 Se näyttää viihtyvän ihan hyvin saviruukussa ja vaatii lähes jokapäiväistä kastelua. Taidankin siirtää sen omalle parvekkeelleni kun kotiudun, joka on tässä ihan lähipäivien aikana, muutekseen… sen voisi ripustaa amppeliin johonkin. Tulee hoidettua rehuja hieman paremmin kun ne ovat joka päivä silmien alla.

Mutta lisää sitten ruukkuistutuksista myöhemmin kunhan saan kuvamateriaalia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Shopping Cart
Scroll to Top