Pihan tarkastelua 6.8.2011

Olen ollut hieman laiska puutarhuri hetken aikaa, ja sen tavallaan huomaa pihalla…
kukkapenkit kitkemättä, vihannekset korjaamatta, nurmikko ajamatta…. ja mitä muutakin vielä.
Mutta ei se mitään. Koska en ole kuohinut kukkapenkkejä jne, niin piha sitten kukkii oikein urakalla 😀 Kyllä se näköjään silti kiitoksensa antaa. Täytyy ilmeisesti tänään yrittää touhuta tuolla jotain, tai ainakin voisin kerätä kesäkurpitsat, koska ne ovat kai pikkasen liian suuria kohta poimittavaksi.
Cucurbita pepo, Black Beauty (kesäkurpitsa)

Jos tätä hauskuutta saa vielä ensi kesänä jatkaa, niin täytyy yrittää muistaa laittaa nuo pusikot hieman erilleen toisistaan että saavat vapaammin kasvaa. Kesäkurpitsan lehdet ovat niin piikkisiä, ettei tuolta saa oikein poimittua noita kurpitsoja raapimatta itseään.
En myöskään tiennyt miltä avomaankurkku tulisi näyttämään, joten laitoin sen kesällä kasvamaan moottoripyörän renkaaseen. Se on lähtenyt kiipimään maata myöten, en tiedä mihin 😀 Katsellaan…

Täytyy tämänkin kohdalla jatkossa muistaa, että se tarvitsee tilaa. Olen istuttanut yhteen renkaaseen neljä taimea. Kun olin kesähelteellä näitä istuttamassa, niin tietenkin multa loppui kesken. Oli tarkoitus, että laitan kaksi rengasta päällekkäin, mutta multaa riitti vain yhteen. Kokeilin siis onneani ja kannatti. Nyt kurkut kukkivat täysiään, täytyy vain muistaa lannoittaa ja kantaa niille vettä.

Jossain vaiheessa kesää kyllästyin hakemaan ”salaattimaalta” enää mitään ja nyt siellä kasvaa hurja pusikko 😀

Salaatti kukkii

En tiennytkään, kuinka kaunis kukka salaatilla voi olla!

Istutin ilmeisesti liian monta rehua yhteen kasvulaatikkoon. Laatikot ovat noin 120cm leveitä ja syvyyttä niillä on viitisen kymmentä senttiä. Ensinnäkin, tossa oikeanpuoleisessa kasvaa kaksi melko suurta tomaattilajiketta, Money Maker, ja jos olisin ollut kaukaa viisaampi, niitä ei olisi kuin yksi kussakin laatikossa. Se on nimittäin kauhean kokoinen pusikko, ja olisi tarvinnut hieman parempaa tukea, jota en tuohon pystynyt laittamaan. Tomaatille kasvoi hurjan paksu varsi, ja se jäi lyhyenlännäksi. Kyllä se siinä kukkii ja se on tomaatinraakileita täynnä, mutta en tiedä ehtivätkö ne valmistua tämän kesän aikana. Tässä bloginurkkauksen ikkunan alla on huomattavasti järkevämmin istutettu ns. parveketomaatti (100cm korkuinen!), ja sen tomaatit alkavat jo punertaa. Vein eilen ensimmäisen maistiaisen naapurille ja hengissä se vielä on, ja oli kuulemma hyvänmakuinenkin 🙂 Täyttä luomua!

Kuvan vasemmassa laidassa on salaatti ja oikealla puolella tomaatti. Keskellä kukkii kehäkukka ja kaikkien noiden välissä on paprikan taimia ja tomaattien välissä vielä basilikaa ja persilijaa etualalla. Liian paljon tavaraa yhdessä laatikossa!

Kävin juuri karsimassa tomaatista lehtiä ja tukemassa sitä paremmin, mutta tomaateista sitten enemmän tuonnempana…

1 ajatus aiheesta “Pihan tarkastelua 6.8.2011”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top