Pihan laittoa

Pihapostaukset ovat jääneet pahasti jälkeen… pahoitteluni. Olisi varmaan tuhat kuvaa, mutta mitä niistä valitsisi, ja mitä niistä kertoisi. Aloitetaan siis uudistuksista. Olen tässä viikon aikana tehnyt seuraavia asioita… (alleviivauksen kohdalla linkki)

Kaivoimme isännän kanssa kaksi Norjanangervoa talonseinustalta ylös (lahjoitettu eteen päin). Jäljellä on vain multa-alue johon olen kylvänyt nurmikon siemeniä. Muutos myös parvekkeen alapuolella, josta on otettu sivuseinämältä muovi pois. Sen oli tarkoitus talvella säästää hieman lumitöitä heti kun ovesta astuu ulos, mutta päätyi olemaan paikoillaan vielä viime kesänkin. Nyt rumilus sai kyytiä. Tilalle olen ajatellut laittaa kevyehkön kehikon ja jotakin köynnöstä kasvamaan. Valmiina löytyy mustasilmäsusannaa ja tuoksuherneitä.

Kaivoin viime kesänä istutetut jättitatarit ylös kun olivat hätäseen ehtineet edes aloittaa kasvamisen.

Tatarien tilalle pensashanhikkia tai jotain muuta, mitä en ole vielää keksinyt. Siinä on nyt avoin kohta molemmin puolin kävelykivetystä ja mieleni tekisi niiiin kovasti istuttaa toiselle puolelle sellainen runkoruusu. Näin tuttavallani sellaisen ja ihastuin täysin. Täytyy kuitenkin kysyä mitä talon isäntä asiasta sanoo, kun minähän en siis siellä talossa varsinaisesti asustele 😉

Autotallin pihapuolen seinustalla oli aiemmin puupino, joka muistutti enemmän mikadoa kuin puupinoa. Kärräsin kaikki puut halkokuuriin ja revin niille tehdyt puiset telineet pois. Tarkoitus on vielä haravoida alueelta roskat pois, sekä sijoittaa koiran uimapalju tuohon johonkin. Palju on siirretty pois vasemmassa alalaidaidassa näkyvästä kaljusta alueesta. Sinä oli aiemmin kivilaattoja joiden päällä palju oli. Seinustalla on myös muualle vietävää tavaraa jotka ovat siinä tällä hetkellä välillisesti.

Meinas unohtua ihan kokonaan… siirsin puukuurin takana olevasta ryteiköstä päiväliljat viime kesänä tekemäni terassialueen kulmaukseen.

Olin yrittänyt aiemmin rajata tuohon istuttamani siperiankurjenmiekat puuaidalla, joka näkyy myös ikkunan alla irrallisena tuossa norjanangervoiden poistokuvassa, mutta katsoin, että sellainen on melkoisen epäkäytännöllinen noin jatkoa ajatellen. Kaivoin siis kurjenmiekat ylös ja istutin tuohon päiväliljojen sekaan, sekä reunustin penkin kivillä ja laitoin kasvien väliin katetta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top