Palettikalat kotiutuivat… ja kutevat!

Niin siinä vaan kävi, että tuli pistettyä uusi akvaario pystyyn, vaikka kuinka vannoin että niin en hetkeen tee! Kaikki lähti siitä, että lähikaupassa oli palettikalapariskunta poikasineen vailla kotia…
Koska palettikalat ovat melkoisen hoivaavia vanhempia poikasilleen, oli tämä pesue siirrettävä kokonaisuudessaan toiseen paikkaan, jotta myyntiakvaarion muut kalat saisivat hieman enemmän elintilaa itselleen. Sattumoisin tädiltäni jäi nurkkiin pyörimään hetki sitten käytöstä poistettu 75-litrainen akvaario, johon sain nämä paletit mahtumaan.

Palettikala naaras

Palettikala koiras

Palettikalojen mukana tuli yhdeksän poikasta, jotka sijoitin vanhempien kanssa uuteen altaaseen. Kävi kuitenkin niin ikävästi, että ensimmäisen yön aikana, pikkukaloja käytettiin härskisti elävänä ravintona, ja poikasista ei ollut seuraavana päivänä tietoakaan. Huomasin ilokseni kuitenkin, että palettikalat kävivät kutemaan samantien uudelleen… nyt hiekkapohja on täynnä koiraan tekemiä kuoppia. Ensin oli muutaman päivän kotikolo hakusessa. Viimein naaras hyväksyi koiraan putsaaman kookosluolan, jossa ne poikaset tällä hetkellä luultavimmin ovat… tai kutu tulee siellä olemaan, jollei ole jo olemassa.

Voisin siis päivitellä tästä aiheesta täällä enemmänkin, jos aika riittää 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top