Nano nano

Olen saanut viriteltyä nanoakvaarioni siihen pisteeseen, että siihen voi ottaa asukkeja (ja kehtaa julkaista kuvan). Koska akvaario on todella pieni, ei siihen voi ottaa mitään isompia asukkeja, joten päädyin kahteen ”ottoon” (Otocinclus affinis). Nämä ovat siis nuolimonneja, jotka jäävät pieniksi. Nanoakvaarion hoito on hieman tarkempaa kuin mitä isomman akvaarion hoito. Halusin siis altaaseen jotain levänsyöjää, joka helpottaisi hoitamista. Ehkä sitten joskus myöhemmässä vaiheessa sukarapuja, kunhan saan päättäneeksi mitä lajia haluaisin. Pelottaa jo alkuunsa, kuinka nuo otot tuolla viihtyvät, kun ne ovat todella tarkkoja vesiarvoista yms. Nanoon suositellaan vaihdettavaksi vettä 50% viikossa, joten minun on varmaankin kehiteltävä jokin suunnitelma, että vaihdan vaikka muutaman päivän välein viisi litraa jne. Otot saattaisivat viihtyä paremmin eikä kuolla kupsahtaa heti kättelyssä. Liian suuret vesiarvojen vaihtelut kun nääs ovat niille haitaksi.

Tässä on nyt tänään, 29.1.2015, otettu kuva tuosta altaasta.

Olin hankkinut tätä allasta varten sammaleita, joista nyt yksi on tuossa heti etualalla ritilässä kasvamassa. Tarkoituksenani on ottaa tuo ritilä siitä pois, ja ”istuttaa” sammal toiseen paikkaan kasvamaan. Teen asiasta vielä toisen postauksen, koska istutin tänään liiman avulla joulunsammaleeni, jonka hankin eBayn kautta jokin aika sitten. Mutta palailen siihen sitten tuonnempana…

Mietiskelin tuossa, kun kuvailin näitä ottoja, että onkohan tuossa toinen tyttö ja toinen poika. Hyvällä säkällä saattaisin saada niillä kutua aikaiseksi… sehän olisi mahtavaa!


Tässä viimeisimmässä kuvassa näkyy oikealla taka-alalla tuollainen taimi, niin se ilmestyi sammalten seasta. Alkuja oli itse asiassa useampia, ja yritin istuttaa ne tuonne pohjalle, jos niistä vaikka kasvaisi joskus jotakin. Mielenkiinnolla jään odottelemaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top