Naapurin pihaa kurkistamassa

Postauksen otsikosta huolimatta, sain ihan luvan kanssa käydä kurkkimassa ”oman” puutarhanaapurin pihaa eilen iltapäivällä. He olivat rakentaneet joitakin vuosia takaperin pihalleen lammikon, johon ovat istuttaneet sampia, ja on siellä kuulemma jotain muitakin kaloja joskus ollut. Kyllä siellä silmä lepäsi, ja tuli välittömästi sellainen rauhallinen olo… tällasen kun saisi itsellekin!

Lammikkossa on vettä noin 10000 litraa.

Puupömpelin sisään oli jemmattu asiankuuluvaa tekniikkaa, joka piti veden puhtaana ja virtaavana. Pömpelistä tuli pieni puro altaaseen. Talon emäntä oli poiminut jostakin ojanpientareelta altaan reunalle kasvamaan maahumalaa, joka oli lähtenyt sitten enemmänkin kasvamaan, mitä oli odottanut! Oikeanpuoleisen kuvan etualalla kasvoi melkoinen pusikko ruohosipulia. Sekin viihtyi altaan vieressä erittäin hyvin.

Kun katsoi puupömpelin vastapäiseltä puolelta, lammmikko piiloutui kasvien sekaan. Lampea ympäröi runsaskasvuiset perennat. Etualalla oikealla on viinimarjapensas.

Kun kurkkasi pusikoiden välistä, sieltä tuli esiin lammikkoa. Oli melkein sama, mistä suunnasta lammikkoa tarkkaili, se näytti aina hyvältä!

Puutarhasta löytyi myös apuri 😉

Lammikon takana oli kulkuväylä…

Puutarhasta löytyi hyötykasveja. Tässä erillaisia kurpitsoja kasvamassa.

Mukava väriläiskä omenapuun katveessa… Puutarhakeinu oli vanhaa perua toiselta naapurilta, mutta nyt saanut uuden elämän. Ihana pirteänpunainen!

Kaunis pienikukkainen kasvi veti mehiläisiä puoleensa… kasvin nimi on hieman hukassa, mutta jos se jossain vaiheessa löytyy, sen voipi sitten vaikkapa lisätä tänne 🙂

Tähän kuvaan päättyy tämä katselmus… myöhemmin sitten lisää, jostain toisesta kohteesta.

1 ajatus aiheesta “Naapurin pihaa kurkistamassa”

  1. Kiitos käynnistä 🙂 Kivoja kuvia olet ottanut. Oma piha näyttää jotenkin erilaiselta,kun katsoo toisen ottamia kuvia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top