Kasvulaatikko tomaateille

Päätin tänä vuonna laittaa kaikki tomaatit oleskelualueiden läheisyyteen, ja ylläri, niille piti rakentaa uusi kasvulaatikko kun edelliset eivät käyneet enää tarkoitukseen. Tässä siitä rakennusohjeet.

Tässä tarvikkeita, joita laatikon kasaamisessa tarvitaan:

Rikkaruohokangasta, juuttinarua, niittipyssy, sivuleikkurit, kanaverkkoa ja tietenkin lautaa ja nauloja. Maalaamista varten löytyy tavallista, halvinta punamultamaalia.

Kun laatikko on kasattu, sen pohjalle leikataan kanaverkosta palanen. Verkko kiinnitetään niiteillä lootaan.

Kun verkko on niitattu paikoilleen, leikataan juuttinarusta pätkiä ja sidotaan niitä pohjassa oleviin lautoihin. Teen tämän sen takia, että niihin sitten kiinnitetään tukinarut. Narut on hyvä olla tuossa rakenteessa jotenkin kiinni, ja tämä varmaan helpoin ratkaisu siihen.

Kun narut on sidottu lautoihin kiinni, asetellaan kangas paikoilleen ja niitataan ne myös laatikkoon kiinni. Alle jääneet narujen solmut on helppo tunnustella kankaan läpi, ja niiden kohdalle leikataan pieni reikä, josta narut pujotetaan laatikon sisäpuolelle kankaan läpi.

Sitten ei muuta kuin maalataan laatikko.

Suosittelen, että jos olet mitannut kaikki laudanpalaset etukäteen, niin osien maalaus kannattaa tehdä ennen kasaamista. Itse olen hieman hätäinen puuhissani, niin maalaan yleensä jälkikäteen kaiken, mutta siistimmän tuloksen saa jos jokainen pala on maalattu etukäteen ennen kasaamista. Niin kuin kuvasta näkyy, olen laittanut myös turpeen valmiiksi lootaan ennen tukinarujen virittelyjä. Eli tukinarut kannattaa laittaa myös paikoilleen ennen mullan laittoa niin ei tarvitse sitten kaivella niitä sieltä alta. Mutta perse edeltä puuhun toisinaan, ei sillä väliä jos haluaa joitain asioita hankalasti tehdä 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top