Hyttysansa testiin!

Nyt olen ehkä nähnyt kaikista kätevimmän ja edullisimman hyttysansan. Nimittäin kiljupullo!

Laitan tästä iteselleni, ja ehkä muillekin ohjeet talteen tulevia vuosia varten. Bongasin tämän Facebookista kaverilta. Ai että se Facebook onkin kätevä paikka 😀 Jos tämä toimii, niinkuin ainakin kuvista päätellen pitäisi, niin tästä ollaan kiitollisia ja pitkään!

Tarvikkeet:

  • 2 litran limu- tai vissypullo, muovinen.
  • Jesseteippiä, tai erkkaria
  • Hiivaa
  • Siirappia
  • Vettä

Leikkaa pullosta yläosa, noin puolesta välistä pulloa, ja käännä se ylösalaisin suuaukko pullon pohjaan päin. Asettele sen verran alemmas, että sisemmän osan voi teipata pullon sisäreunaan kiinni. Muuten hyttyset karkaa.
Tässä tekemäni ”upea” ohje piirroksena:

Laita viritelmän sisälle hiiva, siirappi ja lämmintä vettä, jotta käymisprosessi alkaa nopeammin. Liian kuumaa vettä ei saa kaataa ettei hiiva kuole! Elikkäs, tämä perustuu käymisprosessiin, josta vapautuu hiilidioksidia, jota hyttyset rakastaa. Huom, ei ole tarkkoja ohjeita tarveaineiden määristä, ettei siitä nyt tule ihan kiljua. En siis suosittele, että litkua lopuksi juodaan siinä toivossa että siitä saa kunnon tömäkät aikaseksi 😀
Täytynee vielä kokeilla, miten ne hyttyset saapi sieltä sitten vielä sellaiseen ”muotoon” että niillä voidaan ruokkia vaikkapa akvaariokaloja. Siitä sitten myöhemmin lisää, kunhan kunnolliset testailut on tehty.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top