Heräteostoksilla 19.5.2012

Mistä ihmeestä se mahtaa johtua, että jos on lähdössä kaupasta ostamaan jotain tiettyä asiaa, niin loppu peleissä mukaan tulee ihan jotain muuta? Onko toisille ihmisille sisäänrakennettu sellainen ominaisuus, että tyhjin käsin ei kaupasta lähdetä… jotain pitää ostaa aina? En tiedä omalta kohdaltani onko asia noin, mutta kun lähdin kuokkaa ostamaan mansikkamaan kunnostukseen, mukaan tarttuikin kolme kassillista kesäkukkia 🙂

Kyllä ne kauppojen viherpihat ovat niin petollisia kuin olla ja voi! Tokmannille mennessä piti mennä ensinnäkin viherpihan läpi, että pääsi kauppaan sisälle, ja muita ulospääsyjäkään ei ollut, eli viherpihan läpi sisään ja ulos. Piha oli täynnä korkeita räkkejä, joissa oli erillaisia kesäkukkia, tarjouksena tietenkin… 5€/8 kukkasta. Mukaan lähti kaksi kassillista ihanaa väriloistoa ja kaksi murattia.

En yhtään ajatellut, että mihin niitä kukkasia sitten laittaisin, paitsi muratit ostin tiettyjä ruukkuja varten. Jos värinokkoset lähtevät kunnolla kasvuun, muratit sopivat niiden juurille kasvamaan.

Olin hankkinut viime vuonna pajuruukkuja, joille tulikin sitten näiden kesäkukkien myötä käyttöä. Vasemmanpuoleisessa ruukussa Orvokki, Samettikukka ja Lobelia, ja oikeanpuoleisessa Ahkeraliisa.

Ja jos vanhalle löylykiululle ei keksi mitään tekemistä, siitä voi värkätä itselle vaikkapa kukkaruukun. Vasemmanpuoleisessa ruukussa Orvokki, Samettikukka ja Tuoksupielus, ja löylykiulussa Ahkeraliisa.

Osan samettikukista laitoin kukkapenkkiin, ja osa on tarkoitus laittaa tomaatintaimien kanssa kasvulaatikkoon, kunhan saan sen tehtyä loppuun saakka. Nämä taimet pääsevät tomaattien seuraksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top