Elokuu kohta käsitelty ja kesä jatkuu vaan

Tänään on elokuun viimeinen päivä, ja meillä on vielä ihan kesäinen keli täällä Imatralla. Mittarissa on +23C ja välillä sataa ja välillä paistaa. Heräsin viime yönä neljän aikaan hirvittävään pamaukseen, kun salama iski johonkin lähettyville. Sen verran pimeää on jo yöllä, että salamoiden välkettäkin näki. En jäänyt kuitenkaan sen enempää kyttäilemään salamoita, vaan kävin takaisin nukkumaan ja nukahdinkin heti.

Hirvittävä määrä jää asioita kirjoittamatta tällä hetkellä kun ranteet ovat vieläkin ihan tolkuttoman kipeät. Kirjoittaminen ei oikein tee hyvää kipeille käsille, ja vieläkin pahemmalta tuntuu käyttää hiirtä. Olen sen sijaan yrittänyt vetreyttää näppejäni neulomalla. Purin aikoinaan tehdyn villapaidan helman, ja neuloin sen uudelleen. Nyt olen tyytyväinen siihen. Lankalootasta sattui löytymään vielä lisää samanvärisiä lankoja, niin ajattelin sitten tehdä sille villapaidalle seuraksi vielä pitkävartiset sukat. Ne ovat nyt työn alla eivätkä ole vielä valmiit.

Inhottaa todella paljon tämä ”käsi-gate” tällä hetkellä, kun se rajoittaa toimiani todella paljon. Minulla oli esimerkiksi tarkoitus käydä valokuvailemassa Jäppilänniemen taidetien kohteita, mutta ei ole mitään asiaa sinne kykkimään. Vanhempieni kukkapenkit rehottavat valtoimenaan rikkaruohoista, kun en ole päässyt niitä hoitamaan. Yritin eilenkin pätkiä pihalta löytyviä piiskuja, kun ne taitavat olla hävitettävien haitallisten vieraslajien joukossa. Pystyin pätkimään rehuista vain noin puolet, kunnes ranteisiin alko sattua niin paljon, että homma oli jätettävä kesken.

Kanadanpiisku vai kultapiisku?

Jotain pikkujuttuja on saatu tehtyä kuitenkin, mitä on tottunut tekemään vuosien saatossa. Kävimme serkun kanssa keräämässä kanttarellejä kuun alussa. Onneksi löytyi edes vähän. Käsittelin ne sillä tavalla, että putsasin ne, revin ne pienempiin osiin ja paistoin kevyesti niistä suurimman osan nestettä pois. Sitten vaan pakkaseen levyiksi lopun nesteen kera. Olen todennut, että tällä tavalla kanttarelleistä tulee omaan suuhun sopivammat. Muitakin keinoja on kokeiltu.

Koko kesän on ollut todella epävakaiset kelit, ja olen jatkuvasti saanut katsella sadekarttoja. Enhän halua kastua, kun ajelen sähkövekottimella. Toisaalta lämpöä on ollut kunhan vaan muistaa ottaa takin mukaan, jos meinaa olla liikenteessä iltaan asti. Yöt ovat viileitä kesäkeleiksi, tai ainakin omasta mielestä asia on näin. Tärkeinä päivinä on ollut ihan kiva sää. Tuttavani vietti 50-vuotis päiviään 12. elokuuta, ja voi hyvä tavaton kuinka upea keli silloin oli!

Immalan järvi noin kello 19.40

Kun aurinko alkoi painua horisontin taa, järvimaisema muuttui silmiä hivelevän kauniiksi. Immalanjärvi on yksi suosikkipaikoistani Imatralla. Se on itse asiassa hyvin lähellä, missä asun. Nämä tuttavan pippalot olivat Päivärannan saunalla.

Elokuun ilta Immalanjärvellä
Immalan järvi noin kello 21.45

En tiedä mitä minulle on tapahtunut, mutta olen alkanut bongailemaan mitä ihmeellisempiä ötököitä tämän kesän aikana. On hämähäkkiä ja vaikka mitä. Sain kokea yhden uskomattoman asian 15.8.2023 kun parvekkeelleni oli jostain lentänyt siniritariyökkönen. En ole eläessäni nähnyt niin suurta yöperhosta. Se oli aika vaikuttava näky, jos asian voi näinkin lievästi ilmaista. Sain kuin sainkin otettua siitä minkäänlaista kuvaa, ennen kuin se lähti pois omille teilleen.

Minulla oli taas hoidossa pari kissaa, jotka ovat olleet hoidossa aikaisemminkin. Kisut ovat ilmeisesti tottuneet jo kämppääni, kun ne olivat heti todella rentoja. Virittelin niille partsille partiointipaikan vesiaiheen päälle, josta he pystyivät bongailemaan muun muassa lintuja.

Lopettelen tältä erää tähän kun ranteita alkaa koskea taas sen verran paljon. Hyvää alkavaa viikonloppua kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top