Akvaariokuulumisia

Edellisestä postauksesta onkin melkoisesti aikaa, ja paljon on tapahtunut sen jälkeen. Sain vihdoinkin viriteltyä (mielestäni keskeneräisen) akvataustan eilen paikoilleen, mutta alkaa siltä tuntua, että se pitäisi varmaan tehdä uudelleen… käy vaan mielessä että ”voi ei” 😀
Noh, kunhan nyt jotain on saanut tehtyä johonkin pisteeseen asti. Kohta alkaa nimittäin puutarhahömpötykset, jotka syövät melkoisesti aikaa. Otin kuitenkin hetki sitten kuvan akvasta, miltä se tänäpäivänä näyttää:

Akvaario 240L 19.2.2012

Tarkoituksena on vielä luovuttaa osa kasveista tuttavalle, kun ne eivät kaikki mahdu tuonne omaani. Sain häneltä tuossa akvassa komeilevan kepakon, joka on kuulemma villiomenapuun oksa. Virittelin sen eilen paikoilleen, ja samalla karsin kasvistoa runsaalla kädellä. Akvaario näytti nimittäin melkoiselta pusikolta jonkin aika sitten… (3.1.2012)

Akvaario 3.1.2012

Olen tuon jälkeen vielä karsinut puolet noista kasveista pois, ja niistä vielä osan pois, jotka ovat nyt tuolla tankissa. ”Ne jotenkin kasvaa siellä vaan…” Noh, hyvähän se vain on että viihtyvät. Samat kasvit siellä vielä on ja yksi uusikin. Hankin viime viikolla etualalle kääpiöruohon, Lilaeopsis novea zealandiae, ja toivon, että se ei tällä kertaa heitä henkeään.

Niputin ruukun taimet siimalla toisiinsa kiinni, eli tein sellaisia tuppoja niistä. Jos ne vaikka kestäisivät tällä kertaa paremmin kiinni pohjassa. Edellisellä kerralla kun minulla oli kääpiöruohoa, niin niitä kasvin osia sai poimia haavilla pitkin akvaa. Toivottavasti paremmalla onnella tällä kertaa.

Akvaan on tullut myös uusia asukkeja, ja osa ”poistunut”. Uudet asukit ovat kaksi punaista wagtail platyä ja 7 kalan mustatetraparvi. Poistuneita ovat ”luonnollisen” kautta sininen tyttöplaty ja korallin väriset platyt. Annoin sitten loput tytöt toiseen kotiin, koska pelkäsin, että nämä koiraat jahtaavat ne varmasti hengiltä. Koiraat nimittäin jahtasivat muutaman platyn hengiltä, ja samassa yksi poikakin pääsi hengestään tänä aamuna (rip) kun oli tapellut muiden kanssa. Noh, mielenkiinnolla odotan, mitä noista tulee. Enempää en kyllä niitä itselleni ota! Että platykokeilut saa jäädä tähän.

Vielä olisi paljon tehtävää akvan suhteen, esimerkiksi puinen kehikko peittämään Leca-harkoista tehdyn jalustan. Akvaarion alle on tarkoitus sijoittaa suodatinkin, sekä kaikki ruokkimisvärmeet. Saisi kaiken tuollaisen pois näkyvistä ja akvaario voisi ihan yksin komeilla seinustallaan 🙂 Mutta siinä taas yksi projekti muiden joukossa, joka on kyllä hoidettava melko pian. Ei vaan kehdannut käydä projektin kimppuun ennen kuin pahimmat pakkaset ovat ohi, niin kuin ne nyt varmaan ovat. Puutavara tulee nimittäin sukulaiseltani, eikä sitä kehtaa toista pyytää leikkelemään mitään lautoja lämmittämättömässä puuverstaassa… vanhaa miestä rääkätä omilla hömpötyksillä 😀
Akvan sisälle on vielä tarkoitus tehdä pengerrys oikealle puolelle vastapainoksi kepakolle. Siihen on hankittuna tavarat valmiiksi, kiuaskiviä (oliviinidiabaasi) ja lisää hiekkaa. Kaikki odottaa vain putsaajaansa, eli minua! Samoilla vauhdeilla siirrän pumpun (suodattimen) akvan alle, ja vaihdan siihen letkut. Veden ulossyöttöputki siirtyy tämän myötä akvaarion päätyyn, kun nyt se on takalaidassa oikealla puolella. Siirron myötä vedenvirtaus muuttuu, ja akvan asukit, tetrat ja otot, ainakin pitävät siitä. Siitä sitten lisää tuonnempana… mutta nyt muiden harrastusten kimppuun!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top