Siemenet setvitty suurimmalti osin

Aloitin parisen viikkoa sitten tutkailemaan taas niitä jokavuotisia kylvöjä, kaivamalla siemenlaatikkoni esiin. Olin jo lähes unohtanut millaisen määrän niitä tilasin loppukesästä ihan vaan varmuuden vuoksi… Jos olisi soveliasta, niin varmaan kiroaisin tässä näin nyt, ja todella runsaalla kielellä 😀 Onneksi olin tehnyt suurimman osan alkavasta projektista jo viimevuoden puolella, nimittäin, olin saanut päähäni skannata jokaisesta siemenpussukasta kuvan, ennen kylvön aloitusta. Annoin osan siemenistä tuttavalleni, niin siitä sitten kätevästi näkee latinalaisen nimen perusteella, miltä mikäkin rehu näyttää. Olen tehnyt niistä listan harrastussivuilleni (LINKKI). Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan jos katsotte tuon em linkin 😉

Olin viikon verran flunssaisena, eikä kylvöhommat meinanneet lähteä mitenkään käyntiin. Itse asiassa, en ole istuttanut vielää yhtään ruukullista mitään. Tänään oli vuorossa siemenpussien selvittely, että milloin mitäkin laitetaan kasvamaan ja miten. Nettisurffailua aiheesta on harrastettu tosiaankin jo parisen viikkoa, ja useastakin paikasta olin lukevinani, ettei niitä kasveja kannata laittaa ihan älyttömän aikaisin kasvamaan, ettei niistä tule hinteliä. Eli suositeltiin kylvön aloittamista vasta maaliskuun puolenvälin jälkeen, koska silloin kasvit saavat tarpeeksi valoa jo luonnostakin. Muutoin tarvitsevat apua valaistukseen.

Oikeanpuoleinen pino pitäisi käsitellä nyt, ASAP. Yhdessä muovipurkissa on yrttejä ja jotain muita syötäviä, ja toisessa purkissa on iso kasa perennoja.

Olen jo aiemmin tehnyt osan tunnistetikuista, ja nyt tajusin, että niitähän tarvitaan ihan tolkuton määrä vielä lisää. Ei riitä vielää mihinkään… tuttavani oli käynyt hankkimassa tikkuja CityMarketista, ja ajattelinkin, että pitäisiköhän minunkin käydä katsomassa niitä tikkuja sieltä, tai jostain muualta, jos laminointi alkaa nyppimään (niin kuin varmasti jossain vaiheessa tekee). Voi nimittäin mennä himppasen verran aikaa jos meinaa kaikille rehuille tunnisteet tehdä!

Kasveille tunnistetikut laminointitaskuista

Olin hetki sitten vielä intoa täynnä, ja ajattelin tehdä hieman välipalaa ennen kuin aloitan projektin. Ehkä minä vielä tämän illan aikana pääsen touhuamaan, mutta ensiksi pitää odotella että tämä paranee:

Ne juustohöylät voivat olla niin vaarallisia toisinaan, tai sitten on vain se viherporopeukalo tarkoitettu olemaan keskellä kämmentä…

1 ajatus aiheesta “Siemenet setvitty suurimmalti osin”

  1. Edit: Harrastussivut on lopetettu ja linkki, joka tässä postauksessa on, on vaihdettu osoittamaan uuteen paikkaan, joka sijaitsee tällä sivustolla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top