Äidin pihalla

En ole ilmeisesti muistanut mainita mitään edelliseltä pihalta tonkimistani kukkasipuleista, että ne oli alunperin tarkoitus tuoda parvekkeelleni kasvamaan muoviruukkuun… laitoin nostaessani ne ruukkuun valmiiksi kaikkine kastematoineen, ja unohdin ruukun useammaksi päiväksi autoon etupenkin eteen paahtumaan. Liljat lähtivät kasvamaan aika hyvin, kun muistin välillä helleaallon sattuessa heittää niille vettä omasta juomapullostani 😀 Lopulta siirsin kukka-astian äitini etupihalle, jos vaikka siitä ottaisin sen joku päivä mukaan… kasvit jäivät sinne ja äitini kasteli niitä säännöllisesti. Siirsin astian jossain vaiheessa kuitenkin kukkapenkkiin, kun sinne jäi saneerauksen yhteydessä sopiva kolo, eikä parvekkeelleni olisi mahtunut enää yhtään ruukkua!

Nyt ne ihanuudet ovat avanneet nuppunsa!

Jokin vuosi sitten, ja muistaakseni jopa viime vuonna, liljoista tippuivat lähes kaikki nuput pois. En löytänyt tähän mitään selitystä. Olisikohan ollut vääränlainen kastelu, tai lähinnä liian vähäinen? Nyt ei tippunut yhtään nuppua. Kaikki kasvoivat ihan ok.

Muut liljat äitini pihamaalla kukkivat myös… tässä on jokin päivälilja. Toin näitä omalle kerrostalopihamaallenikin.

Omenapuu on saanut kyytiä myös. Se vain kerta kaikkiaan katkesi kahtia, vaikka siinä oli omeniakin tuloillaan. Jäljelle jäi vain maantasalla oleva kanto.

Samalla pihalta poistettiin kolmen ryppäästä yksi terijoensalava. Piha näyttää nyt mielestäni paljon avarammalta 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top