Viimeiset istutukset tälle kesälle

Kyllä se vaan on sillä tavalla, että nyt se uurastus sitten palkitaan. Tästä lähtee päivä iloisesti liikkeelle!

Mutta ei siinä vielä kaikki…

Pitihän minun vielä muutama setti laittaa kukkasia kasvamaan. Olen pitkään miettinyt, mitä laittaisin saamiini parvekelaatikoihin, ja päätin laittaa niihin kasvamaan krassia. Jos tuosta tulee tuuhea kasvusto, voin siirtää siitä rehuja toisiin paikkoihin melkoisen kevyesti. Asettelin myös siemenistä kasvattamani hajuherneet patoihin, joiden seuraksi laitoin sinilobeliaa. En voinut muuta kuin laitella niitä noihin multiin pieninä paloina. Kuolevat varmaan mutta ei voi sitten mitään. Tulipahan ”taas” kokeiltua. Samoin sirottelin noihin patoihin purppuran väristä tuoksupielusta. Se on ihan ensimmäinen kokeiluni kyseisestä rehusta.

Oikeanpuoleisessa kuvassa näkyy parvekelaatikkoistutukset ja minulla on tuollaisia laatikoita kaksi kappaletta. Koska niiden pohjissa ei ole reikiä (tarkoituksella), niin laitan krassit omiin ruukkuihinsa kasvamaan. Uskoisin että niitä on siten hieman helpompi hallita, ja voin vaihtaa sinne keskelle vaikka jotakin muuta jos mieleen juolahtaa.

Tein vielä yhdet kylvökset, nimittäin laitoin joitakin yrttejä kasvamaan mitä on unohtunut.

Siinä on kasvamassa persilijaa, sitruunamelissaa ja timjamia. Huomaatteko oikeassa laidassa olevan kierukan? Se on hyttyskierukka. Jostakin kumman syystä niiden paketeissa tulevien telineiden kohtalo on olla aina kurtussa tai tallottuna jossakin, niin päätin tehdä tällaiset telineet niille. Epäilen, että kukaan haluaa näiden päälle astua! Muutenkin, kun piha on suuri, ja hyttyskiekkoja tarvitaan useassa paikassa, voi tällaisilla omilla viritelmillä olla käyttöä. Hyvin yksinkertaista: puupala, joka on noin hyttyskiekon kokoinen ja sen nurjalta puolelta vasaroidaan ohut naula läpi. Voilá !

Kävin katselemassa kuinka muut rehut ovat lähteneet kasvamaan…
Mansikka on kypsyttämässä jo ensimmäisiä marjojaan 🙂

Joku käy niitä kuitenkin syömässä, en tiedä mikä. Todennäköisimmin lehtokotilo!

Aika monessa kasvissa on jo nuppuja. Tässä vasemmalla ukonkello ja oikealla ukonhattu.

Ukonkelloon oli ilmestynyt mustia kirvoja jotka pitänee tänään sumuttaa hitolleen siitä. On luvattu sen verran lämmintä säätä, että jos niitä ei hoida heti pois päivänjärjestyksestä, niin niitä on kohta joka paikassa!

Tarha-alpi on tehnyt myös nuput, jotka eivät ihan vielää ole auenneet. Oikeanpuoleisessa kuvassa puutarhavahtini käy uimassa silloin tällöin kun kuuma tulee. Kyseessähän on Foxi-hauveli (australian karjakoira).

Ja välillä maataan viileällä nurmikolla 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top