Väliaikatietoa kasvi-istutuksista

Olen taas käsitellyt joukkion kasveja uusiin ruukkuihin kasvamaan. Tein projektin eilen. Kaikki tomaatintaimet ovat nyt omissa turveruukuissaan ja koulittuina. Nyt vain odottelemaan, että ne kasvavat sen kokoisiksi, että ne voi istuttaa lopulliseen kasvupaikkaansa. Ilmeisesti niitä pitää nyt käydä lannoittamaan, että taimista tulee vahvoja.

Jotkut ritarinkannukset olivat mielestäni jo sen kokoisia, että ne sai siirtää omiin turveruukkuihinsa kasvamaan. Toivottavasti en tappanut niitä! Ainoastaan yksi valkoinen ritarinkannus oli itänyt. Sekoituksesta oli useampia, ja jotkut jäivät vielä astiaan odottelemaan kasvamista isommiksi, että uskallan ne siirtää.

Tänään olisi projektissa seuraavaa:
Kaivan ylös tuolta pihalta yhden norjanangervon, mikä on todella huonossa paikassa. Samoin, kyytiä saa yksi piikkipensas. Raavin siinä itseäni eilen kun haravoin sen ympärystää. Ei ole hyvä tuollainen. Samoin, autotallia joutuu hieman siivoilemaan, että sinne pääsee sisälle, ja pääsen kaapille johon olen laitellut puutarhavälineitä jemmaan. Eli kunnon lounas tekis nyt terää 🙂 Pari päivää sitten istuttamani Ruusunätkelmätkään eivät ole kuolleet, eli ne pitää kai siirtää istutusruukkuihin sellaisessa vaiheessa kun ovat ihan pieniä vielä. Päinvastoin, ne näyttivät piristyvän, kun saivat isomman ruukun kasvualustakseen (8cm turveruukku). Valitsin näille kyseisille kasveille turveruukun senkin takia, että sen voi sitte niine päivineen istuttaa maahan suoraan. Kyseinen menetelmä oli oikein toimiva aikanaan kun laitoin muutaman köynöskrassin kasvamaan.

Puutarhaohjelma tulee taas
Voi hitsin pimpulat sentään, kun olen unohtanut tässä parin viikon aikana tuijotella telkkuohjelmia, tai lähinnä niiden tarjontaa. Nimittäin, sieltä on taas alkanut sen mukavan brittimiehen vetämä puutarhaohjelma Puutarhan lumoissa. Kun kerran omistaa tallentavan digiboksin, niin mikä siinä on, ettei tajua ottaa sitä käyttöön? Noh, nyt kyttäämään ohjelmista milloinka se tulee! Taidankin tehdä itselleni muistion asiaa koskien.

1 ajatus aiheesta “Väliaikatietoa kasvi-istutuksista”

  1. HUOH. Nyt tulee sitten tätä tekstiä, että mitä olen oikein ns kerennyt tekemään tässä päivän aikana 😀
    En kaivanut norjanangervoa pihalta, enkä sitä piikkipensasta. Kun menin pihalle, kävi sylettää hirvittävät myyrien kasaamat multavuoret. Lapioin aikani lumikinosta pienemmäksi että se joku kaunis päivä sulaisi. Mutta, autotallia tuli siivottua. Siellä oli nimittäin joitakin kaverilta saatuja ruukkuja mitä aion käyttää näissä istutuksissa. Ne piti käydä läpi ja laittaa turvallisempaan paikkaan. Onneksi talon isäntä tuli auttamaan muilta kiireiltään, koska autotalliin tuskin mahtui sisälle. Sinne oli nimittäin kasattu läjäpäin sellaisia puulavoja, joita voi sitten purkamisen jälkeen käyttää vaikkapa saunan lämmitykseen. Ukko touhus sielä aikansa ja selvitti reitin putarhavälinekaappiini 🙂 Minä sen sijaan sillä aikaa istuttelin rehuja ruukkuihin. Uudet ruukut sai tällä kertaa Kiinanasterin taimet. Laitoin myös siemeniä itämään: Tuliunikko, Kehäkukka ja Punapellava. Kohta taas nukkumatti kutsuu… Teen kyllä sitä ennen parvekesuunnitelmani!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top