Suunnitelmat etenevät

Tein alku vuodesta suunnitelman, mitä aion tehdä tämän vuoden aikana. Vuosi on noin puolessa välissä, niin nyt on aika tsekata mitä on tehty, ja mitä on jäljellä. Lista ei ollut kovinkaan vaativa. Tässä tuo kyseinen lista on:

  1. Hyötykasvien kasvatus sisällä (tomaatit, kurkut, salaatit – mahdollisesti vesiviljely)
  2. Huonekasvien asianmukaisempi hoito (pistokkaat ja uudet ruukut)
  3. Ylimääräisten tavaroiden karsiminen
  4. Kaverille Hailuotolaisen villapaidan neulominen (tämä on jo aloitettu)
  5. Vaatteiden ompeluun perehtyminen
  6. Jämälankojen hyötykäyttö johonkin (asiaan perehdytään vasta villapaidan jälkeen)
  7. Puinen roska-astia keittiöön

Suunnitelma 1: Hyötykasvien kasvatus sisällä (tomaatit, kurkut, salaatit – mahdollisesti vesiviljely)

Tästä täytyy jopa olla hieman ylpeä, että tämä kohta listalta on jo sellaisella mallillaan, että asiasta voisi aloittaa uuden blogiaiheen! Niin varmasti aion tehdäkin. Jotenkin vielä jos saisi itsestä sellaisen asian irti, että kehtaisi dokumentoida tätä projektia myös videon muotoon. Tiedosta voisi olla hyötyä muillekin. Vaikka epäonnistuisin, siitä voisi sitten ottaa oppia. Tämä projekti on kuitenkin siinä vaiheessa, että tuo kuvassa oleva muovikaukalo saa ympärilleen muovisäkin, mistä valo ei paista läpi. Sen jälkeen voi laittaa vedet sisään ja kasvit ruukkuihin. Hyötykasvit ovat vielä tässä vaiheessa kattilassa odottelemassa siirtoa.

Keskeneräinen suunnitelma vesiviljelylle

Suunnitelma 2: Huonekasvien asianmukaisempi hoito (pistokkaat ja uudet ruukut)

No niin. Tätä sitten onkin jo vaikeampi arvioida mitenkä suunnitelmani on toteutunut. Uskon kyllä, että huonekasvit ovat saaneet parempaa hoitoa ja niitä on istutettu uusiin ruukkuihin. Olen ainakin alkanut kastella kasveja enemmän. Olen siis ”nuuka kastelija”, ja iso osa kasveistani kärsii janosta ja myös ravinteiden puutteesta. Olen myös saanut lisää tietoa kasveistani, joka helpottaa niiden hoitamista. Päivittelin aiemmin, kuinka marraskaktukseni oli nääntyä janoon, ennen kuin tajusin asian olevan juuri niin. Nyt kyseinen rehu on alkanut näyttämään elpymisen merkkejä koska se saa vettä ja siirsin sen auringosta verhon taakse. Olen ajatellut etten veisi sitä tänä kesänä parvekkeelle. Viime kesä miltei tappoi sen.

Marraskaktus elpyy
Marraskaktus 17.4.2022 (lehdet vielä kurttuisia)

Suunnitelma 3: Ylimääräisten tavaroiden karsiminen

Tätä olen todellakin tehnyt! Varsinkin kasviharrastukseni parissa on tultu kerättyä yhtä sun toista ruukkua. Nyt niistä iso osa vaan sai lähteä. Jos yritän ajatella tätä analyyttisesti psyykeen kautta, en koe olevani niin sanottu hamstraaja. Minulla ei ole ollut mitään ongelmaa luopua sellaisista tavaroista, joita en koe tarvitsevani. Olen vain kerta kaikkiaan sellainen persoona, joka tykkää puuhastella asioita, kuten vaikkapa askarrella. Siinä kohtaa tulee helposti kerättyä ”kaikenlaista tavaraa” josta voi kuvitella tekevänsä jotain uutta. Uskon, että näin minullekin on käynyt.

Onneksi joillekin tavaroille on ollut ottajia. Ei ole tarvinnut roskiin heittää, vaikka sinnekin on mennyt ties mitä. Suunnitelman toteutus on siis vielä vaiheessa. Joskus asiat vaikuttavat jotensakin toivottomilta, kuten tästä seuraavasta kuvasta näkyy. Olisi hienoa olla täydellinen, mutta kun ei vaan ole. Kuva on otettu vaiheesta, jossa lajittelin tavaroitani uudelleen kaappeihin ja laatikoihin, ja sotku on aivan kauhea. Onneks tämä sotku on jo siivottu ajat sitten ja tavarat ovat paikoillaan, tai ylimääräinen viety hyötyjätepisteelle. A mission accomplished!

Konmaritus alkamassa
Konmaritus tekee hyvää.

Suunnitelma 4: Kaverille Hailuotolaisen villapaidan neulominen

Tästä täytyy olla ylpeä. Tämä projekti toteutui täydellisesti ja hailuotolainen on luovutettu omistajalleen. Voit luke projektista lisää toisesta blogistani seuraavan linkin kautta (klikkaa).

Tyylikkäästi toteutunut suunnitelma hailuotolaisen neulomisesta

Suunnitelma 5: Vaatteiden ompeluun perehtyminen

Tälle asialle en kerta kaikkiaan ole tehnyt vielä mitään. Tämä johtuu osittain siitä, että asuntoni on mielestäni jatkuvasti jonkun sortin sotkussa. Ei ole paljon tilaa levitellä kankaita mihinkään leikkelyä varten. Minulla ei myöskään joidenkin tavaroiden järjestelyiden takia ole ompelukoneelle pöytää. Asia korjautunee lähiaikoina. En ole pitänyt asian suhteen kiirettä koska minun ei ole tarvinnut valmistaa esimerkiksi pipoja kevään aikana. Olen ommellut vain pari lakanaa ja pienentänyt parit puuvillahousut. Siinä kaikki. Tämä ei ole toteutunut, siis.

Suunnitelma 6: Jämälankojen hyötykäyttö johonkin (asiaan perehdytään vasta villapaidan jälkeen)

Tässä suunnitelmassa en myöskään ole päässyt eteenpäin. Olen kyllä miettinyt mitä tekisin langoilla, ja minulla on useita eri ideoita. Katsotaan mitä saan aikaiseksi. Asiat selvinnee kesän aikana. Tämä ei ole myöskään toteutunut, mutta on siis voimassa vielä!

Suunnitelma 7. Puinen roska-astia keittiöön

Noh, ei ole toteutunut. Olen pikkuhiljaa aloittanut ikkunan alustan siivoamisen, mihin tämä roska-astia olisi tulossa. Minulla oli myös aikomus käyttää akvaariokabinetista jääneitä puupaneleita tähän projektiin, mutta panelit ovat nyt menossa toiseen käyttöön. Tätä projektia täytyy vielä suunnitella tarkemmin. Roska-astia jää näkyville niin sen pitää olla sen verran siedettävän näköinen, että sitä viitsii joka aamu katsella kun menee keittiöön.

Tässä siis jonkunlaista tilannekatsausta, mistä olen aiemmin tänä vuonna kirjoitellut. Jospa näitä saisi saatettua loppuun saakka. Lista ei ole älytön, mutta näköjään haastava. Äitini tuossa eräs päivä totesi minulle, että ”ei sitä tarvitse koko ajan olla jotain tekemässäkään”. Viisaita äidin neuvoja! Ehkäpä minunkin täytyy pitää välillä taukoa projekteistani eikä vasta silloin, kun ”pää on kainalossa”. Olen päättänyt, että kasviasiat pitää mennä kuntoon. Muulla ei ole väliä. Ne ovat elollisia luontokappaleita kuitenkin.

Jätin tarkoituksella listalta pois Foxy-hauvelin paljuprojektin, jossa aion tehdä siitä vesiaiheen parvekkeelle. Se on niin tärkeä asia itselleni, että jos olisin sisällyttänyt sen ”pakkotehdä”-listalle, ja se olisi jäänyt toteuttamatta taas vaihteeksi… noh, sen voi jokainen, joka minut tuntee, kuvitella mitä siitä seuraisi. Paljuprojekti on kuitenkin nyt suht mallillaan ja mahdollisesti toteutuukin lähiaikoina. Mutta ensin elävät kasvit ja sitten muut. Eiköhän tämä tästä!

Huomennahan on kesäkuun 1. päivä. Jokohan kelit alkaisi lämmetä niin paljon, että voisi kevään sijasta alkaa kutsua tätäkin vuodenaikaa kesäksi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top