Sadetta vihdoinkin

Tänään on sateinen päivä. Mikä ihana tekosyy suunnitella kasviprojekteja ja lähteä vaikkapa taimiostoksille! Oli nimittäin isän kanssa puhetta, että heidän kompostiinsa voisi laittaa jotain kurpitsoja kasvamaan.

Jostain ihmeen syystä satuin löytämään vielä netin kautta saman henkilön, jolta kävin keväällä ostamassa tomaatintaimen! Etsin näet myskikurpitsaa, kun sain vihjeen Facebookin puutarharyhmän kautta, että se olisi oikein herkullinen. Tällä samaisella naishenkilöllä oli kuin olikin myös kyseistä vihannesta kasvamassa (ja käsittämättömän upea puutarha).

Tuosta kun raapasee ylimmät seinäpanelit pois, niin se saattaisi olla jopa täydellinen paikka kurpitsoille… Ei muuta kun kansi auki ja antaa sataa vaan!

Siinä minun ihka ensimmäiset myskikurpitsan taimet 🙂 Olivat valmiiksi koulutettuja, niin nämä saavat väliaikaisen paikan parvekkeeltani ennen kuin vien ne vanhempieni pihalle kasvamaan.

Kasvimaa jäi muuten vielä eilen vähän vaiheeseen… sain jotenkin reunustettua sen, ja istutin mansikat ja herneet paikoilleen. Onhan tossa vielä hommaa; reunuksen sisäpuolelle tulee katekangas ja kuorikatetta sen päälle. Harkkojen väliin pitää askarrella paskarrella vielä kasvupaikka yrteille jne. Niistä sitten lisää myöhemmin… komposti muuten näkyy tuossa oikeassa yläkulmassa hieman.

Alueen ympärystä kaipaa vielä hieman tasoitusta ja nurmikonsiemeniä… ympärillä olleet rikkaruohoiset multakasat oli siivottava pois sateen alta, kun sitten niitä ei kyllä enää kärrää Erkkikään tuolta pois! (kuva 30.5.2017)

Sitten oman parvekkeen touhuihin… sain roskalavalta tällaisia savimukeja, joihin ajattelin istuttaa mehikasveja. En tiedä kuinka toimii, mutta toivottavasti!

IDEA: sain tämän idean jostain ihmeellisestä syystä tältä rouvalta, kun kävin häneltä niitä taimia hakemassa… siis, miettinyt pääni puhki millä ihmeella sitä merkkaisi taimet, ja sellainen tapa, että se teksti myös kestää siinä. Olin aikaisemmin tehnyt laminointimuovista tikkuja, mutta se oli hiukka hankala homma. Mutta, maitopurkkeja luulisi saavan lähes mistä vaan! Eli sitten kun niitä tikkuja ei enää tarvitse, niin nämä voi vaikka huuhdella ja heittää pahvinkeräykseen kierrätykseen 🙂

Toivottavasti saan mennä jossain vaiheessa ottamaan tämän ihanan rouvan puutarhasta kuvia. Kysyin häneltä, mutta hän ei siinä suoraan vastannut mitään, vaan esitteli minulle paikkoja samalla, kun menimme hakemaan kasvihuoneesta taimia. Kasvihuonekin oli erittäin viehättävä, pieni, monikulmainen. Se oli kuulemma rouvan vakiopaikka puutarhan ihailuun. Olihan sen edessä mieletön lampi ja näkymä jopa järvelle asti. Koko puutarhassa vallitsi sellainen vanhanajan cottage garden-tyyppinen fiilis kaikkine jättimäsine pionipenkkeineen. Talon seinustalle oli laitettu raudoitusrautaa, jossa kiipeili humala. Näiden alla oli avonainen ”tyhjä” kukkapenkki, johon oli kuulemma tarkoitus laittaa daalioita… josta tulikin mieleen, että omat daaliat ovat myös vielä pahvilaatikossa! Toivon pääseväni tuohon puutarhaan tutustumaan uudelleen ja ajan sekä kameran kanssa 🙂

Sitten pieni mainos vielä: tiistaina 6.6.2017 on puutarhapäivä/ilta Ritikanrannassa olevan työväenmuseon pihalla, jossa voi käydä ostamassa kaiken maailman taimia. Tervemenoa siis sinne! Alkaen kello 17.30 🙂 Toivottavasti muistin tämän nyt oikein, enkä ohjaa ihmisiä väärään aikaan tuonne paikalle. Asiasta pitäisi kuulemma tulle lehti-ilmoitus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top