Pavut ja avomaankurkku ruukkuihin

Mietin kyllä useaan otteeseen, viitsinkö mennä tuonne parvekkeelle heti aamupäivästä touhuamaan, mutta pavut näyttivät jo siltä, että ne kohta katkeavat, jollen tee niille jotain. Hetken touhuttuani, oli hyvä tulla vetämään sisätiloihin välipalaa ja kirjoittamaan blogia. Ei pala nahka sitten tuolla parvekkella ollessa (olen unohtanut ostaa aurinkovoidetta). Kun aurinko ei enää paista partsille, voi mennä sitten jatkamaan mihin jäi…

Mutta papuihin… Tätä ne näyttivät aamupäivällä:

Olin pyytänyt tuttavaani muutama viikko sitten tekemään valmiiksi reikiä kattoon, ettei minun tarvitse sitten käydä mitään porailemaan, kun pitää saada kasveille kuitenkin nopeasti kiipeilytelinettä.
Pidän 10 litran ämpäreistä. Ne ovat edullisia ja sopivan kokoisia hyötykasveille. Ne on myös helppo varastoida sitten kun niitä ei enää käytä. Ämpärit ovat palvelleet minua jo edelliselläkin parvekkeella tomaattien ja kurkkujen kasvuastioina. Olen tehyt pohjaan reiät, ja laittanut Leca-soraa alimmaiseksi salaojitusta varten. Ämpärin pohjalle pitää myös laittaa jotkut kivenpalaset, ettei ämpäri ole suoraan pesuvatia vasten. Pesuvati on nimittäin sitä varten tuossa, että jossain vaiheessa papuja ei tarvitse kastella päältä päin ollenkaan – annostelee veden tuohon pesuvatiin, niin papu ottaa itse vetensä siitä sitten. Narun saa helposti viriteltyä ämpäriin, koska sen yläreunassa on kannelle ne ”ulokkeet”, joihin narut saa kätevästi kiinni. Tarkoituksena on vielä tehdä tuolle sötökselle jokin suojahuppu, koristeellinen.

Istutin myös avomaankurkun ja ainokaisen ranskanpavun samaan astiaan. Kurkku oli jo hyvän kokoinen ja ulkona on sen verran lämmintä, että uskalsin laittaa sen ulos. Kävin etukäteen katsomassa, että mitä hyötykasveja voi laittaa samaan astiaan. Kyseessähän ovat siis nämä ns kumppanuuskasvit. Kurkun edessä on Habanero ulkoilemassa.

Laitoin yhteen parvekelaatikkoon matskut, mitä nyt tuossa noita taimia olen kasvatellut. Siinä on kahta erillaista samettikukkaa, oranssi/keltainen ja keltainen. Lootassa on myös uusi kokeilu, Cape Daisy. Ei hajuakaan millainen siitä tulee, mutta kokeillaan! Yritin siirtää kulmaukseen myös lobelian… tottakai se pienen pieni taimikko kippasi siitä taimilapion päältä nurin niskoin, että saas nyt nähdä selvisikö mikrotaimet siitä siirrosta 😀 Laatikon keskellä on toi savilautanen suojaamassa multaa, johon on tarkoitus laittaa kissoille kasvamaan nurmikkoa. Multaan on upotettu ruukku, ettei nurtsi lähde sitten karkuun noiden muiden kukkasten sekaan. Saattaa kyllä olla, että tuohon tulee laitettua vielä yhdet setit noita samettikukkia. Taimia kuitenkin riittää ja on varmasti ylimääräisiäkin.

Kaupasta tartui mukaan tällainen polkupyörän tankoon laitettava kori, johon meinasin laittaa kyllä jotain muuta kukkasta kasvamaan, jotain sellaista, joka tulee noiden laitojen yli. Krassiahan minulla on tuossa amppelissa, mutta voihan sen ottaa sieltä alas ja laittaa tuohon. Kori olikin aika kätevä, kun sen sai tuohon parvekkeen reunaan helposti kiinni. Nyt siinä on väliaikaissäilytyksessä ruohosipuli, joka menee sitten toiseen paikkaan parvekkeelle, kunhan saan rompetta kerättyä pois.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top