Palettikalakuulumisia

Palettikaloille kävi niin, että kun toin ne tänne kotiin, vanhemmat pistelivät poikaset kitusiinsa. Ne aloittivat kuitenkin heti kutemaan uudelleen, ja uudet poikaset olivat altaassa kahden viikon kuluttua. Nyt niitä on tuolla jotain 20-30, ja ne ovat sellaisia sentin mittaisia.

Vaikuttaa nyt siltä, että minulle on jäämässä tänne toinen allas 😀 Olisihan se pitänyt arvata… noh, ei siinä muuta kun sitten sisustamaan sitä vaan. Paikalliseen kalakauppaan tulee kasvilähetys tiistaina, ja menen sinne sitten ostoksille. Tässä tämän hetkinen kuva altaasta. Tavarat + kasvit ovat ihan hujan hajan tuolla, että näitä ei ole juurikaan aseteltu mihinkään.

Altaan speksit:
75L
Pehmeä vesi
Hiekka: Lakan betoni hiekkapuhallushiekka 0,72-1,5mm
Valo: 18W Arcadia Freshwater
Suodatin: Eheim

Tarkoitus on laittaa kasvistoksi jotain muuta, mitä isommassa akvassani on. Uudet kasvit tulevat siis kaikki pikkualtaaseen.

Palettikalapariskunta on siirretty takaisin Norppikseen, jotta pikkuset saavat kasvaa rauhassa. Palettiukko oli nimittäin sen verran ärhäkkä, että oikein inhotti kävellä akvan ohi, kun se sinkoili joka puolelle akvaariota. Kunhan pelettipoikaset ovat tarpeeksi isoja, annan ne myös pois, tai myyn, jos joku huolisi ne 😀 Jos niitä ei kukaan ota, niin jätän toista sukupuolta olevat altaaseen ja ”luovun” toisista… Saas nähdä mitä sukupuolta nuo sitten ovat, kun nyt vielä niin pieniä ettei saa selvää.

Kaloista on olemassa myös videota, jotka uppaan jossain vaiheessa YouTubeen… linkitän sitten tänne, ainakin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top