Kurja keli paratiisissa

Ei paljoa huvittanut kyllä sohvalta nousta tänä aamuna kun katsoi ikkunasta pihalle… vettä sataa ja on harmaata! Pitää se silti mennä tekemään joitakin pihaduuneja, jotka ovat vähän jääneet rästiin tuon koirainsidentin takia ja vähän muutenkin.

Eilen kerättiin nurmikolta sepeliä, joka on kulkeutunut sinne lumikasojen mukana. Ei ollult muuten mitään nopeaa hommaa. Ne olivat vielä sellaisessa paikassa missä ei kauheasti nurmikkoa ollut, sammalta lähinnä, joten ei niitä haravoimallakaan mihinkään saanut. Samalla keräsin litanian lehtokotiloita, joista olisi kyllä todella kivaa päästä jollakin tapaa eroon. Tein tuossa eräs päivä TO-DO -listan mitä kaikkea pihalla pitäisi tehdä ennen kesää ja ennen kuin kaikki alkaa kasvamaan. Pitää myös soittaa naapurin ukolle että mitä kaikkea sieltä sen villitontilta saa tuhota ettei tule taas ongelmia oman pihan puolelle. Ostoslistalle tulee mm. sellaiset putarhahansikkaat, mistä piikit eivät mene läpi. Villitontilta näyttänee tulevan vadelma tälle puolelle, niin se on semmoinen piikikäsvartinen. Samoin sieltä alkaa tulemaan ruusupuskat jo tälle puolelle.

Pihan kaadetulle luumupuulle pitäisi myös tehdä jotain. Versot ovat jo tyyliin puukuurin puolella. Ketuttaa koko rehu! Round Up ei edes tehonnut, testasin.

1 ajatus aiheesta “Kurja keli paratiisissa”

  1. Editoin nyt taas tätä samaa kirjoitusta…
    Kävimme Aatun kanssa pihahommissa kuitenkin. Ilmeisesti ulkona oli satanut juuri ja vain ainnoastaan silloin kun olin sinne aamusella kurkannut. Tulipahan sitten tiskattua ja tehtyä sapuskaa 🙂
    Ruoan jälkeen painelin pihalle tekemään jotakin ”kevyttä”. Koska koira-aitaus uusitaan jossakin vaiheessa, päätin nopeuttaa projektia siirtelemällä kiviä vanhan verkon edestä pois. Yllätys – niiden reunamat oli aivan täynnä lehtokotiloita. Keräsin ne tyhjään vissypulloon. Meni sitten siihenkin tunti 😀 Huomasin yhden seikan, mitä kannattaa huomioida jatkossa: kotilot kerääntyvät maahan pudonneiden vaahteranlehtien alle, eli kannattaa siis haravoida pihaa ja pitää siitä huolta. Ja taas sylettää koska ei ole talikkoa! Olisin jo muokannut yhden maakohdan uudelleen, jos talikko ois talossa. Tai siitä on varsi poikki. Aikamoinen työmaa tuo piha kyllä on! Mutta jos taasen takaisin jotain tekemään kun sadekuurokin on ohi 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top