Kevätkatsaus kasvipäiväkirjassa 24.3.2009

Tässä meni sitten huomaamattomasti aikaa ennen kuin tajusin aloittaa kasvipäiväkirjan kirjoittamisen jälleen… syynä tähän on puhtaasti vitutus. Sain useaan otteeseen tapella blogiohjelmani kanssa, jonka seurauksena minulta katosi suuri määrä tehtyjä kirjoituksia, muunmuassa useita kasvipäiväkirjan otteita. Sain kuitenkin osittain jotkut vanhat haettua, kun ne olivat vielä tuolla vanhassa paikassa, jota lakkasin käyttämästä tämän vuoden alusta. Siis, tämän vuoden puolella tehdyt kirjoitukseni kaikki katosivat, kiitos WordPress!!! Mutta mitä tästä opimme? Emme varmasti mitään, tai sitten on aika opetella uusia tapoja kirjoitusten säilyttämisestä. Noh, jos sitten tulevaisuudessa viisaampi.

Tämänhetkiset rehuni ja niiden kunto:

Kiinanruusu 1 (vanha raapuska) – teurastettu viikolla 12. Jäljellä muutama lehti ja rehusta löytyi taas vihannespunkkeja. Ripoteltu tupakanpurua juurelle ja kasteltu normaalisti. Samoin sumutettu vettä lehtiin ja puutoluliuosta.
Kiinanruusu 2 (nuori) – ei tehty mitään erityisiä toimenpiteitä.
Rönsylilja – tällä hetkellä hyvässä kunnossa, tuuhea.
Anopinkieli – työpöydällä, hyväkuntoinen, useita uusia lehtiä.
2 kultaköynnöstä, molemmat hyväkuntoisia. Otettu istukkaita viikolla 12, joissa juuret näkyvillä.
2 traakkipuuta (käärmetraakki) – molemmat hyväkuntoisia. Ei tehty mitään erityisiä toimenpiteitä.
Saint Paulia (vaalpun.) – hyväkuntoinen, ei tehty mitään erityisiä toimenpiteitä. Tarkoitus jakaa pariin eri ruukkuun lähiaikoina.
Aasinkorva – kunto OK. Siirretty pari kuukautta sitten omaan ruukkuunsa. Otettu istukkaita jotka ovat juurtumassa tällä hetkellä lasikipossa. Juuria ei näy vielää.
Limoviikuna – istukkaasta juurrutettu ja istutettu multaan. Kasvaa hitaasti, mutta tekee kuitenkin uusia lehtiä koko ajan. Taimi on vielä heiveröinen ja se on pienessä ruukussa. Tarkoitus yrittää tehdä rehusta bonzai-puu jos löytyy tarpeeksi hyviä ohjeita.
Orkidea – hengissä. Ei kukintoja vielää, pudotti edelliset aikoja sitten. Kukinnon varsi on hieman kuivahtanut, ja aion leikata sen pois lähiaikoina. Kukinto oli vaalean violetti. Rehu ostettu joskus joulukuussa 2008.
Tulilatva – hyväkuntoinen. Ostettu helmikuussa 2009. Alkuperäisessä ruukussaan.
Yucca-palmu (hoitokasvi) – hyväkuntoinen, tekee uusia lehtiä koko ajan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top