Daalia ”Sisa” + muut istutukset

Olen hieman innoissani, jälleen kerran, kun sain ujutettua ostoskoriini ihanan daalian. Lidlissä oli näitä tarjolla hyvinkin edullisesti… saas nähdä saanko kasvamaan! Ostin myös samalla reissulla gladioduksia, Nova-lajiketta, sekä jonkin muun, mitä en nyt äkkiseltään muista… niistä sitten lisää myöhemmin.

Dahlia SISA

Koska kaverini talo on punainen, niin en halunnut hankkia punaista tai valkoista daaliaa, vaan päädyin keltaiseen, jotta se erottuisi hyvin.

Laitoin mukulat esikasvatukseen multaan noin 10cm:n syvyyteen, ja käytin saviruukkua. Olen ennenkin saanut daalian tällä tavalla kasvamaan, mutta ainahan siinä on olemassa vaara, että kaikki menee mönkään. Toivotaan nyt kuitenkin, että tämä onnistuu, sillä olen varannut daalialle jo pihalta paraatipaikan 🙂

Daalia saa suojaisan nurkkauksen, jossa viime vuonna istuttamani vesimelonintaimet eivät viihtyneet sitten yhtään. Suojaisassa nurkkauksessa on sekin hyvä puoli, että kasvin voi tarvittaessa istuttaa hieman aikaisemmin paikoilleen, koska sille voi helposti viritellä suojakankaan paleltumisen estämiseksi. Tällaisesta ”hallitusta” paikasta on myös helppo kaivaa syksyllä daalian mukulat talteen seuraavaa kevättä varten… jos muistaa!

Dahlia SISA:n kasvunurkkaus

Olen laittanut harvinaisen vähän taimia kasvatukseen tänä keväällä, mutta osanhan ehtii vielä 😉 Lähinnä tomaatteja ja mustasilmäsusannaa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top