Kakkosakvaarion totaalinen siivous

Niin se ilta sitten vierähti kun siivosin toista akvaariota. Tein saman setin kuin ensimmäiseenkin, eli fisut pois ja hiekan vaihto sekä tankin huuhtelu ja harjaus. Koska toisesta tankista jäi niin paljon mustaa hiekkaa jäljelle, päätin käyttää ne pikkuakvaarioon. On mielestäni kyllä melko tyylikästä tuo musta sora 🙂 Kasvit erottuvat erittäin hyvin, ja kaikki mahdolliset koristeet mitä sinne laittaa. Samoin kalat ovat ihan eri värisiä mustahiekkaisessa akvaariossa.

Poikastankki

Tankissa ei ole tällä hetkellä kuin yksi kala. Aiemmin siinä oli siis ne edelliset kasvaneet seeprakalan poikaset. Ne siirrettiin isoon tankkiin ja jäljelle jäi vain petokotilot ja imunuoliainen. Käyn hankkimassa sille kavereita pohjalle kunhan kerkeän. Ajattelin muutamaa monnista putsaamaan pohjaa. Tankkiin siis tulee muutaman päivän päästä pikkukaloja kunhan ne alkavat uimaan. Pikkukalat näyttävät tällä hetkellä tältä:

Poikasia on kuoriutunut vaikka kuinka paljon jo. Ne näkyvät tuossa kuvassa tollasina ”tikkuina”. Ovat kiinnittyneinä reunoihin ja pohjaan. Parin päivän päästä niiden pitäisi lähteä uimaan ruokaa etsimään. Siinä vaiheessa olisi hyvä, että olisin saanut tuon toisen akvaarion sellaiseen kuosiin, että poikaset voisi siirtää sinne kasvamaan. Tuossa näkyy murto-osa niistä poikasista kun niitä on ympäri astian pohjaa ja seinämiä. Äkkiseltään laskiskelin että 40-50. Toivottavasti ne kestää hengissä.

Otin äsken kuvan vielä tuosta isommasta tankista. Olen asentanut siihen tuollaisen ns kuuvalon, joka on sinisistä ledeistä. Akvaario näyttä ihan kivalta siinä valossa iltaisin. Ei sitä kande varmaan kesällä käyttää, mutta ei se sähköä vie kun on led-valoista tehty.

Noita led-valoja saa lahtelaisesta verkkokaupasta. Niitä on eri värisiä.

Jees, mutta nyt on lopeteltava tältä päivältä nämä rupattelut. Sen verran vielä, että tuon kakkostankin vesi varmaankin kirkastuu jossain vaiheessa kun se on aluksi tuollaista sameaa ennen kuin suodatin ehtii sitä putsata. Suodattimen muuten huuhtelin pois otetussa vedessä enkä kraanan alla niin bakteerit pysyvät siinä sitten 🙂 Mutta ei tässä muuta kuin hyvää yötä vaan ja taas seuraa uutisia kunhan kerkiän kirjoittamaan. Lauantaina olen pois kotoa kun olen lupautunut koiran (Foxin) vahdiksi ja sitten minulla on valokuvauskeikka. Palailen siis kun kerkiän 🙂 Mårås!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top