Akvaarion totaalinen siivous

Siivosin akvaarion eilen maanantaina, kun alkoi toden totta ärsyttämään sen hankala huollettavuus. Otin kaikki kalat toiseen lasiastiaan pariksi tunniksi, ja tyhjensin tankin kaikkia hiekkoja myöten. Pesin hiekat ja huuhtelin altaan.

En muista, olenko aiemmin maininnut, mutta tuli laitettua silloin aluksi pikkasen liikaa hiekkaa tankkiin ja olen sitä epätoivoisesti yrittänyt sieltä vedenvaihtojen aikoihin poistaa. Mutta, eihän siitä mitään tule kun on kalat siellä vielä ja sitten siellä pohjalla on perustamisvaiheessa laittamani lannoitusmömmö joka sotkee heti veden jos siellä pohjalla jotakin möyhii. Nyt riitti kiitti!

Huuhtelin siivilän läpi hiekan ennen kuin laitoin sitä tankkiin takaisin. Huomasin, että sitä tosiaankin oli aivan liikaa alunperin. Nimittäin, jätin noin 10 litraa laittamatta takaisin ja sitä on ihan tarpeeksi tuolla tankissa vielä. Kalat saivat lisää tilaa uimiseen… about 10 litraa meni tietty lisää vettäkin! Samalla poistin sellaisia kasveja, jotka vaan levääntyvät tuolla kun ei nuo minun ”putsarit” niitä käy läpi. Kyse on hento- ja pienilehtisistä kasveista joita ostin viimeisimmäksi. Ei niitä kannata laittaa tuohon tankkiin alkuunkaan. Osa on tuolla poikastankissa vielä kuitenkin, koska poikaset tuntuvat niistä tykkäävän… liekö johtuisi siitä kun en ole sinne survonut sitä lannoitetta ollenkaan. Hyvin näyttävät kasvavan ja ovat paljon puhtaampiakin. Laittelen kuvaa kunhan saan otettua kamerasta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top