Uutta akvaariota odotellessa

Sen sijaan, että minulla on jo kaksi akvaariota, niin päätin tilata itselleni yhden suuremman akvan, mihin laittaa kaikki kalat yhdellä kertaa. Olen pohtinut asiaa kuitenkin jo varmaan vuoden, ja nyt sattui tilanne olemaan sellainen (verkkokaupasta saa osamaksulla), niin pistin tilauksen menemään!
Tilaukseen meni 240-litrainen Giantin allas. Minulta löytyy tekniikka uuteen tankkiin jo etukäteen, joten pelkän tankin hankinta ei syö satoja euroja. Ainoat kustannukset tulevat olemaan (toivottavasti) pelkästään akvaan hankittava hiekka ja jalusta, jonka olen päättänyt kasata Leca-harkoista. Kun saan akvan ensiksi kotiin, niin voin sitten aloittaa vaikka uuden postauksen sen virittelystä. Tässä kuitenkin vielä kuvat vanhoista akvoista, miltä ne näyttivät hetki sitten…

75-litrainen akvaario

100-litrainen akvaario

100-litraisessa on selkeästi ollut koko ajan liian vähän valoa jonka takia luulen akvaariokasvien hieman kärsineen. Parhaiten kasvit nimittäin kasvavat suoraan tuossa keskellä, niin kuin kuvasta näkyy. Keskellä taka-alalla on täysin samaa kasvia kuin mitä esimerkiksi oikealla taka-alalla. Ehkä minä tämän vielä joku päivä opin 😀

Olen aina haaveillut isosta akvaariosta, ja nyt siihen tuli tilaisuus… en siis halunnut jättää sitä käyttämättä. Tietysti kaikki muutos vaatii järjestelyjä ja säätämistä, niin kuin yleensä (ensin pitää siirtää hyllyköt seinustalta pois ja maalata seinä… ei sen enempää).
Olen päättänyt yhdistää molempien akvojen asukkaat ja kasvit yhteen suurempaan akvaan, samoja kaloja niissä on tälläkin hetkellä ollut, mutta niitä ei ole voinut tilan puutteessa samaan tankkiin survoa. Nyt esimerkiksi minulle jää annettavaksi pois uros-partamonni tuolta 75-litraisesta, koska toisesta akvasta tulee uuteen tankkiin jo tyttö, enkä halua niiden tekevän poikasia keskenään… Taidan myös jättää pienemmän akvan sitä varten itselleni, että saan kasvatettua siinä kasveja! Nimittäin, siinä on taustapeili, joka ilmeisesti edesauttaa kasvien kasvua.

Mutta uudesta akvaprojektista sitten tuonnempana kunhan se minulle saapuu…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top