Torstaina touhutaan 30.10.2008

Taas on se aika vuodesta jolloin saa hyvällä omalla tunnolla pukeutua mitä naurettavimpiin asusteisiin, nimittäin huomenna (perjantaina) on halloween. Toki tämä syksyä piristävä tapahtuma ei ilmeisesti ihan kaikille ole niinkään tuttu tapa, vaikka monet ovat juhlasta tietoisia. Olisi myös kivaa, että ravintolat reagoisivat tähän julhaan jotenkin, esimerkiksi ilmoittamalla asiakkailleen AJOISSA milloin aikovat halloweeniään juhlia.

Otan esimerkin lähipiiristäni siihen, että selitän kuinka vituiksi juhlat voivat mennä, kun on epätietoinen tapahtumista. Kyse ei ole omista juhlistani, sillä päädyimme parin likkakaverin kanssa siihen, että oli miten oli, niin vietämme halloweeniä, niin kuin jenkeissäkin, 31.10. Onneksi sitten huomasin itse tällä viikolla parit mainokset, joissa oli mainintaa perjantain halloween-bileistä paikallisissa ravintoloissa.

Kun halutaan kutsua suuri määrä porukkaa bilettämään, joka perustuu tällaiseen iltaan, kuin halloween, halutaan olla tietoisia, milloin tuota juhlaa sitten vietetään. On vaikeaa saada kaikki viiden päivän varoitusajalla juhlimaan, saatikka sitten järjestää tarjoiltavat jne. Kaverini otti riskin, ja päätti pitää bileensä lauantaina, koska halloweeniä on YLEENSÄ juhlittu aina lauantaina riippumatta siitä milloin on 31.10. Ihmiset, jotka ovat vielä perjantaina päivällä duunissa, ovat olleet kautta aikojen sitä mieltä, että paremmin jaksavat juhliakin, kun se tehdään vasta lauantaina… pystyy tilaamaan meikkaajat jne vaikka kotiin. Nyt, kun kysyin paikalliselta Woodoo-nimiseltä baarilta vieraskirjan kautta, että juhlitaanko halloweeniä tänä vuonna edes ollenkaan, kun siitä ei ole ollut mitään tietoa esimerkiksi heidän Web-sivuillaan, niin nämä eivät edes vastanneet kyselyyni. Ihmettelen suuresti että miksi. Ystäväni kysyi myös samaa asiaa ravintolalta vieraskirjan kautta, ja siihenkään ei kukaan viitsinyt vastata. Tarkastimme asian vielä tiistaina illansuussa (tällä viikolla), ja halloweenistä ei ollut mitään mainintaa kyseisen ravitolan sivustolla. Kun on kyse tällaisesta illasta, johon asiakkaat joutuvat oikeasti panostamaan, niin miksi ravintola ei vaivaudu kertomaan bileistään hyvissä ajoin? Se, että pääsee spontaanisesti paikalle, aiheuttaa suurta vaivaa asiakkaalle, ja voin sanoa, että joku kerta jätän menemättä kyseiseen mestaan. Asiasta oltiin kuitenkin kysytty jo puoltatoista viikkoa aikaisemmin. Hyvää palvelua?

Kuitenkin, nyt kun sitten tällä viikolla saimme vihdoinkin tietää, että halloweenit juhlitaan perjantaina, menivät kaverini bileet vituiksi. Tarkoitus hänelläkin oli, että pukeudutaan ja pidetään naamiaisetkot himassa, sitten baariin esittäytymään asuissa. Olisiko ollut vähän ‘noloaa’ mennä noissa naamiaiskuteissa baariin päivän myöhässä? Voin sanoa että todennäköisesti! Tollaisia bileitä ei vaan siirretä päivää aikaisemmaksi…
Olen muutenkin seurannut näitä paikallisten baarien menettelyä juhlien suhteen. En tajua sellaista seikkaa, että jos on tietoinen esimerkiksi jostain esiintyjästä, joka on tulossa paikalle, niin miksi siitä ei tule veppisivuille mitään ilmoitusta välittömästi? Eikö nämä ravintoloitsijat enää suunnittele tulevaisuuttaan mitenkään? Turha ihmetellä jos asiakkaat eivät tule paikalle kun suunnitelmat joudutaan tekemään pikkasen aikasemmiin kun kuluvalla viikolla! Rispektiä siitä asiasta kuitenkin sedulan Onnelalle, koska heillä tämä tiedoittaminen on hieman aktiivisempaa muihin nähden.
Mutta miksi sitten torstaina touhutaan? Noh, kun tässä kerran on se yksi päivä vähemmän halloweeniin, niin vittu mikä kiire tulee tehdä asut ja muutkin valmistelut. Joku sanoisi varmaan että ‘ostasit sen sit valmiina ni ei tarviais tehdä’, niin täytyy vain sanoa, että haluan sellaisen asun, mitä muilla ei ole. Kaverini, jonka bileet tässä peruuntuivat, on niin siipi maassa, ettei välttämättä halua tehdä huomenna, halloweeninä, yhtään mitään. Olen kuitenkin lupautunut hänelle valmistamaan asuunsa sopivat housut, joita on todella vaikeaa löytää mistään kaupasta, eikä niitä varmaan löytyisikään. Jotkut osat halloween-asusta kyllä ostetaan, kun kaikkea ei voi itse tehdä. Eli tänään, torstaina, sitten touhutaan oikein urakalla!
Nyt menen tästä touhuamaan alakertaan, ja yritän touhuta saunauuniin tulet sillä aikaa kun kaverini tekee vielä ‘tietokoneellaan’ töitä, niin pääsemme sielunpuhdistukseen vielä tämän illan aikana!

Hyvää halloweenia kaikille! (kirjoitettu 30.11.2008)

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top