Taimien ulkoilutusta

Olen siirtänyt joitakin taimia ulos ikkunoiltani. Otin tietoisen riskin, koska yöt ovat vielä melkoisen kylmiä… siis alle 10 ihan reippaastikin. Päivällä parvekkeen lämpötila on ihan mukava jos aurinko paistaa 🙂 Mittari näytti äsken +23°C. Tuuli on kovaa – onneksi on parvekelasit!

Tässä ulkona pari päivää olleet taimet:
tuoksuneilikka, kiinanasterit, kaunopunahattu, sarviorvokki ja leijonankita.

Pitää vissiin tuoda nuo vielä sisälle kasvamaan. Kyllä ne näyttävät jämäköityvän tuolla ulkona, mutta taimet lopettivat kasvun heti kun ne vei tuonne ulos.

Istutin eilen päivänsinit ruukkuihin, tai osan niistä. Vein parvekkeelle aurinkoon ja unohdin ne yöksi sinne… Tänä aamuna odotti lohduton näky. Ei kun äkkiä ruukut sisälle elpymään. Epäilen, että saviruukku on hieman kylmä vielä noille tässä vaiheessa… johtavat hyvin lämpöä.

Kaikki ripustamani köynnökset olivat aivan totaalisen nuukahtaneita. Luulin ensiksi, että tapoin ne! Noh, ne ovat nyt vähän piristyneet päivän myötä ja lehdetkin ovat terhakoituneet. Pitää ne kuitenkin kiikuttaa ensi yöksi vielä sisälle. Saattaisi ottaa vähän kaaliin, jos parin kuukauden kylvöt menisivät ketuiksi kahdessa päivässä.

Oikeanpuoleisessa kuvassa on taimia, jotka ovat hyvin kestäneet tuolla parvekkeella pari päivää. Nekin pitää kyllä ottaa sisälle vielä kasvamaan. Osassa kennoja on samoja kukkia kuin mitä erillisiin muoviruukkuihin istutetuissa, mm. kiinanasteria löytyy, ja sitten leijonankitaa. Olen yrittänyt kasvattaa leijonankitaa aiemminkin, mutta kylvökset ovat epäonnistuneet pahoin. En tiedä mitä nyt kävi kun kaikki leijonat ovat itäneet todella hyvin ja taimet ovat terhakoita. Pitänee ensi vuonna sitten laittaa taas uudet kasvamaan jos näistä tulee mieluisen näköisiä. Ehkäpä sitten siementen keruunkin voisi tehdä niin, että lajittelee tietynväriset kukkaset omiin pussukoihin. Nyt en tiedä yhtään minkä värisiä nuo ovat, kun pussissa luki puolikorkea sekoitus. Jossakin myös sanottiin, että leijonankita olisi yksivuotinen, toisessa paikassa taas että se on perenna. Katotaan mitä käy! Tossa niitä nyt on äkkiseltään laskettuna kymmenen…

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top