Parvekerehut 23.7-28.7.2009

Tässä muutamia kuvia parvekkeeltani…

Kesäkurpitsan kukinto

Tästä on vaikeaa saada kuvaa, jollei ole todellakin kohdallaan. Kesäkurpitsan kukka on avoin hyvin vähän aikaa. Kasvi oli tehnyt toisen kukan viikonlopun aikana, enkä taaskaan kerennyt ottaa siitä kameralla kuvaa. Tämä on otettu 23.7.2009

Kurkkupuskat kukkivat 23.7.2009

Tässä kuvassa on ensimmäistä kertaa kasvattamani kurkkupuskan kukinto. Kyseessä on lajike Chinese Slangen. Kurkkuun tulee kukinnot varteen lehtien väliköihin. Luulin ensiksi, että ne ovat ns. varkaita, mutta varmistettuani tädiltäni, ettei varkaita tarvitse, eikä pidäkään nyppiä, annoin rehun kasvaa. Kas kummaa – niistä tulikin kukkia! Nyt odottelen vesi kielellä milloinka saan näistä ensimmäisen sadon korjattua. ( kuva: 23.7.2009)

Kurkun oksiin tulee tällaisia hauskan näköisiä jojoja, joilla se tarrautuu kiinni mihin vain voi. Rehua kannattaakin seurata tarkoin, ettei se pölli naapurikasvin naruja, tai tarraudu muihin kasveihin hakemaan tukea. Niin kuin olen edellä maininnut, en ole aikaisemmin tätä lajia kokeillut, ja huomattakoon, että rehu tarvitsee paljon enemmän tilaa kasvaakseen, mitä minulla on tarjota. Asiahan on niin, ettei mitään voi heittää pois, jos vaikka…

Tulevaisuutta ajatellen, pysyttelen vain yhdessä kasvissa. Kasvi ei ole vaativa muun kuin veden suhteen. Olen myös lannoittanut sitä rakeilla suoraan ruukkuun mullan pinnalle ripotellen. Tällä hetkellä (28.7.09) joudun kastelemaan rehun päivittäin, ainakin kerran. Ja ruukkuun pitänee taas lisätä multaa, koska kohta juuret taas näkyvät ja kasvi saattaa kärsiä kuivuudesta.

23.7.2009

28.7.2009

28.7.2009 Ensimmäiset tomaatinraakileet ovat näkyvissä!

Tässä uudet herneentaimet kasvamassa. Oikealla puolella on saviruukussa yksi auringonkukka ja muutama päivänkakkara. (kuva: 28.7.09)

28.7.2009 Näkymä parvekkeelle

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Shopping Cart
Scroll to Top