Minikasvihuoneen rakennusta

Aloitin kasvihuoneen rakennuksen viime kesällä, mutta niin kuin kuvasta näkyy, se jäi pahasti kesken. Vasemmassa laidassa on alun perin tontilta löytynyt komposti, joka ei ole käytössä enää. Muoviseinän edustalla viinimarjapensaita.

Tässä kuva päädystä katsottuna.

Kuvassa on oikealla puulavoja, joiden päällä oli koko talven hamstraamani ikkunalasit, joille en ole vieläkään keksinyt kunnon funktiota… tai olen osalle, mutta ei niillä enää tänä kesänä tee mitään. Nyt niiden tilalle olisi tarkoitus tehdä muutamia puulaatikoita, joihin istutan tomaatteja. Joudun purkamaan tuon edellisen viritelmän kokonaan pois ja käytän materiaalit uudelleen johonkin muuhun, esim koiran aitaan. Korkeutta komeudelle tulee edelleen tonne katon rajaan, eli noin 2 metriä.

Kuilun päädyssä näkyy jättimäinen multaläjä, joka on aikaisemman asukkaan oikea ”neronleimaus”! Nimittäin, siinä oli komposti kun kaverini muutti tontille. Olen siitä ottanut multaa ties mihin, mutta suurimmaksi osaksi se on hirvittävää juurakkoa, jossa kasvaa vain rikkaruohoja ja etanan perkeleet siinä tykkäävät talvehtia. Otan siitä silti mullat uusiin tomaatintaimiin ja seulon kotilot pois niin tarkkaan kun mahdollista. Saispa sitä kotilomyrkkyä pian…

Tosiaankin on tarkoitus poistaa edellinen rakennelma ja tehdä uusi tilalle. Teen vain sen kokoisen kasvihuoneen kun on tarvis, eli pituudesta varmaankin 2/3 pois. Nyt tuo on pituudeltaan 4 metriä, ja kyllä minun tomaateille riittää vähän pienempikin alue valtaukseksi 😀 loput mahtavat mullat laitan kukkapenkiksi. Siihen on itämässä hollanninkurjenmiekkoja jonkun verran sekä joitakin leikkokukkia… noh, kunhan saisi edes sen kasvihuoneen! Kuvasta näkyy myös maassa oleva lankku, joka rajaa nurmikkoa multa-alueesta. Muoviseinän vieressä vasemmalla puolella on herukkapensaat… ja tämähän on siis autotallin seinusta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top