Viherpiiperösunnuntai

Olin ihan totaalisesti unohtanut, että minunhan pitää laittaa kasvatushömpötys käyntiin, jos mielii saada kesäksi parvekkeelle kukkasia. Siispä kaivoin mullat ja siemenet esiin ja aloin hommiin.

Tässä on nyt näppärä niksi, kuinka kierrättää muovipakkauksia, joita tulee kaupasta ostettujen ruokatavaroiden mukana.
Olen kerännyt itselleni läjän muovirasioita, joissa on ollut alunperin jauhelihaa. Koska syötän kissoilleni ja koiralleni jauhelihaa, näitä rasioita on sitten aikojen saatossa kerääntynytkin jonkinmoinen pino. Niistä saa kunnollisen pesemisen jälkeen kasattua minikasvihuoneita siementen kylvöksiä varten.

Nämä käyttämäni muovirasiat ovat LIDLin jauhelihapaketeista, joissa on ollut 700g matskua, jotenka ne ovat aika isoja rasioita. Tämä on hyvä asia, koska taimia voi pitää pidempään näiden sisällä ennen siirtämistä. Niissä on myös kätevät urat, joihin kuminauhan saa kätevästi kiinnitettyä…

Ensin piti tietty lajitella, mitä siemeniä menee mihinkin kippoon itämään. Lajittelun lomassa tulee kuunneltua radiota, vaikka olisihan sitä voinut kuunnella internetistäkin jotain.

Rasian sisälle uloimmaksi reunaksi laitan sanomalehteä, joka on kasteltu läpimäräksi.

Tämän jälkeen lisäsin mullat rasioihin, ja tein siemenille niiden tarvitsemat vaot. Huom: kuvassa olevien samettikukan siemeniä ei peitetä! Ne jätetään kostutetun mullan päälle ”lepäämään” kunnes itävät. Tämä hömpötys tarvitsee myös sumutinpullon, jonka avulla on helppo kastella kylvös siten, etteivät siemenet liiku vaoistaan mihinkään. Sumutinpulloa apuna käyttäen kastellaan myös taimet, etteivät ne mene lakoon.

Olen käyttänyt merkkaustikkuina niinsanottuja jäätelötikkuja, joita saa askartelukaupoista. Itse hankin nämä jätskitikut paikallisesta Kirja-lahja alex -liikkeestä. Näistä saa tarvittaessa vedenkestäviä, kun sivelee päälle askartelulakkaa… sitä saa myös kyseisestä liikkeestä.

Kun kaikki kylvökset on tehty, voi minikasvihuoneet pinota pöydän reunalle päällekkäin… tämä säästää tilaa, ja paljon!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top