Tilannekatsaus 29.4.2020

Sen verran hurja sillisalaatti alkaa olla jo tuossa keittiönpöydällä, niin pitää jo pikkuhiljaa miettiä mihinkäs purkkeihin näitä taimia alkaisi istuttamaan… sen verran hujahtaneet kasvamaan. Aloitin lannoituksen viikko sitten. Käytän Lidlistä ostettua luomulitkua, joka toimi edellisellä kerralla oikein hyvin. Samoilla mennään siis.

Kävin alakerrasta hakemassa muutaman kassillisen tavaraa jotka käyn läpi. Tomaatit istutan ämpäreihin ja kurkut myös. Saatan kyllä joutua hommaamaan jotain tarvikkeita, ja ehkä uudet ämpäritkin, kun en ole varma ovatko nuo enää ehjiä. Jotkut ovat aika vanhoja nimittäin. Noh, sehän selviää kun käy ne läpi.

Pitkästä aikaa on sellanen kiva pöhinä näiden asioiden äärellä. Ihan jännittää, mitä tästä oikein tulee. Toki koronatilannekin jännittää, mutta jos kerran joutuu kotona olemaan, niin miksipä ei sitten käyttäisi sitä hyödyksi uppoutumalla rakkaaseen harrastukseen 🙂

Chilit kukkivat jo…

Laitoin kesäkurpitsat ja kahta eri kurkkua multiin pari viikkoa sitten. Niissä on jo isohkot taimet, ja kurkkujen taimet pitää erotella omiin potteihinsa. Laitoin taktisesti kaksi siementä/kylvöastia, jos niistä vaikka toinen ei itäisi. Noh, kyllä ne itivät kaikki.

Kesäkurpitsan lehti

Jostain tulee joka kerta pikkukärpäsiä, eli nämä ovat nimeltään harsosääskejä (kukkakärpäsiä). Ei siinä auta muu kuin viritellä taas niille ansoja etteivät nyt ihan hulluna lisäänny, kun lisääntyvät kuitenkin. Niiden toukat nimittäin syövät näitä taimien lehtiä ja juuria. Ansa on helppo tehdä: lasiin vettä ja ihan pikkasen astianpesuainetta pinnalle. Pintajännitys menee rikki kun kärpänen menee lasiin. Kärpänen siis hukkuu. Julmaa mutta välttämätöntä. On minulla tuossa lähettyvillä talven sisällä ollut hämähäkkikin, joka keräilee kärpäsiä aina tarpeen tullen keittiöikkunan nurkkaukseen. Ei taida jaksaa syödä kaikkia kukkakärpäsiä mitä on kerännyt 😀

Siinä olis sitten savoottaa tälle illalle tiedossa! On tarkoitus järjestellä istutusruukut, niin se homma on parasta tehdä parvekkeella – jos sinne mahtuu. Onneksi sain kaverin auttamaan parvekkeen kanssa. En olisi itse pystynyt siirtämään tavaroita paikoilleen.

Ei muuta kun rattoisaa keskiviikkoiltaa, ja kiitos kun luit 🙂

2 ajatusta aiheesta “Tilannekatsaus 29.4.2020”

  1. Hei! Onko sulla kesäkurpitsoilla ja muilla taimilla tukikepit? Näyttäis vähän siltä. Kasvatan kesäkurpitsan taimia maitopurkeissa ja osa vähän nojailee purkin reunoihin. Ehkä oo kastellut liikaa tai ehkä se on vaan sellainen vaihe. Aloitin kasvatuksen myöhemmin, kun oon pohjoisempana.Lisäksi mietin just tuota, että pitäiskö taimille laittaa jotain lannotetta? Ovat nyt kylvö- ja taimimullassa ja menee vielä 1½ vk ennen kuin istutan nuo ulos. Nyt taimissa on pääasiassa kaksi isompaa lehteä ja kolmas pieni.

    1. Kiitos kommentista 🙂
      Olen laittanut tukikepit taimille, kun esim. kesäkurpitsojen ja kurkkujen taimet on niin ”honteloita” tuossa vaiheessa, ja ne sotkeutuvat tuossa pöydällä niin helposti toisiinsa. Jos se vaikka auttaisi pitämään taimien varret ehjinä. Muillakin taimilla on tukikepit. Tukikepit on grillivarrastikkuja 🙂
      Olen lannoittanut kaikkia taimia heti kun ne ovat selvinneet ensimmäisestä koulinnasta hengissä jo viikon kuluttua. Lannoite on nestemäistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Shopping Cart
Scroll to Top