Rehut kasvavat 6.8.2009

Onneksi on vielä lämmintä ollut useina päivinä, niin rehut eivät tyystin kuole ennen aikkojaan…. nimittäin, parvekkeellani olisi rutkasti siivottavaa! Olen typistänyt joitakin kasveja rankalla kädellä, koska ne eivät meinaa mahtua partsilleni. Ei näköjään ole mikään este kasvulle istuttaa niitä muoviämpäreihin – ainoa asia, mikä pitää muistaa, on salaojittaa ne.

Salaojitus on nimittäin pelastanut usean rehun, koska jos lähtee pariksi päiväksi johonkin, voi niille antaa etukäteen rutkasti vettä ”lautaselle”. Itse hankin tällaisia vateja siementen itämistä varten, ja hokasin, että niitä voi käyttää juuri näissä ämpäreissä vateina… niihin mahtuu nimittäin useita litroja vettä. Ehkä vielä tulevaisuudessa ohjaan sadevedenkin parvekelasien ulkopuolelta, ja teen kastelujärjestelmän, jossa sadevesi tulee letkuja pitkin näihin astioihin. Tietenkin ”tulvasuoja” pitää olla, mutta saahan sen veden sitten ohjattua takaisin lasien ulkopuolelle sinne, mistä on tullutkin.

Juttelimme tuttavani kanssa myös näistä kesäkurpitsoista ja kerkesimme ihmettelemään, miksi niihin ei tule kurpitsoja. Noh, näköjään täytynee hieman odotella kärsivällisemmin, niin niitäkin alkoi ilmestymään. Kesikseni oli tehnyt jo useamman kukkasen, ja luulin, että niiden tilalle tulee sitten kurpitsa. Aikani lueskeltuani netistä, huomasin useamman artikkelin asiaa koskien, ja niissä kerrottiin kurpitsan tekevän erikseen hede- ja emikukkia. Toiset tuottavat kurpitsan, toiset ei. Ja jos tarkkaan muistan, niin taisin nyppiä noita kukkia varsineen siitä hitolleen. Kurpitsan alut tulivat lähes heti sen jälkeen näkyville.

Kurpitsa sai myös uuden paikan, koska en päässyt enää liikkumaan partsillani raapimatta jalkojani siihen. Baden baden sai tulla sisälle… kissatkin ovat näköjään sisällä sen päällä nukkumassa, ja onhan siinä mukavaa köllötellä telkkua katsomassa 🙂
Kesäkurpitsan viereen sijoitin toisen puskan tomaatteja.

Pitänee vielä löytää yksi asia, joka vaivaa suuresti: miksi tomaattipuskan lehdistä on tullut laikukkaita? Kasvi oli aikaisemmin hieman vähemmälllä valolla, eikä sen mullassa ole kauheasti lannoitetta, muuta kuin mitä olen ripotellut juurelle kastelua varten. Käytän sellaista punaista GrowHow:n puutarhalannoitetta muihinkin kasveihin, mutta tämä vaikuttaa jotenkin kärsineeltä. Olenko kastellut sitä kenties liikaa? Näiden tomaattien kohdalla tein vielä sellaisen erheen, etten muistanut jostain syystä salaojittaa ämpäreitä. Sen takia epäilen sitä liikakastelua. Täytynee vielä laittaa muutamat alusvadit kehiin ennenkuin nämä kuolevat tyystin. Voi näihin ämpäreihin jälkikäteenkin reikiä tehdä vaikkapa veitsellä.

Tuossa vieressä nämä kurkkupuskat ja härkäpapu komeudessaan. Kurkkupusikoissa on myös kurkunalkuja, tai tässä oikeanpuolimmaisessa kurkkupuskassa (valk. ämpärissä), joka on ilmeisesti tätä nk kasvihuonekurkkua. Siihen sain siemenet tuttavaltani.

Mustassa ruukussa oikeassa reunassa kasvaa härkäpapu, jolle joudun kohta tekemään jotakin karsimista. Se ei meinaan enää mahdu partsilleni, ja kiipeilee pian naapuriin. Olen jo kaksi kertaa typistänyt sitä. Veikkaampa, etten laita kyseistä rehua ensi kesänä enää tänne kasvamaan, kun eihän tuollaisessa ole enää mitään järkeä 🙂

Tässä pieni kurkun alku.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Scroll to Top